slab odaziv na izbore / U drugom krugu Žinić i Vidović: Tko će naslijediti Lovrić Merzel?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Novog župana stanovnici Sisačko-moslavačke županije biraju u drugom krugu jer u prvom, održanom 12. listopada niti jedan od šest kandidata nije osvojio više od polovice glasova izašlih birača.

26.10.2014.
9:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na birališta u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje se danas održava drugi krug prijevremenih izbora za župana i njegove zamjenike, do 11 sati je izašlo tek 10,68 posto upisanih birača, objavilo je Županijsko izborno povjerenstvo.

Na biračkim popisima je 152.545 upisanih birača, koji se od 7 do 19 sati izjašnjavaju na 302 biračka mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog izbornog kruga, u kojem je bilo šest kandidata za župana, u drugi krug izbora su ušli Ivo Žinić, kandidat koalicije HDZ - HSS - BUZ (48,43 posto) i Davorko Vidović, kandidat koalicije SDP - HNS - HSU - SDA (33,81 posto).

Obojca su, optimistički raspoloženi, na biračka mjesta izašli jutros u 9 sati, Žinić na svom biračkom mjestu u Glini, a Vidović u sisačkoj Osnovnoj školi braće Ribara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će naslijediti Marinu Lovrić Marzel?

U drugom krugu prijevremenih izbora za župana Sisačko-moslavačke županije birači danas odlučuju hoće li to biti Ivo Žinić iz HDZ-a ili Davorko Vidović iz SDP-a, a općinske načelnike biraju stanovnici općina Čeminac i Koprivnički Ivanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novog župana stanovnici Sisačko-moslavačke županije biraju u drugom krugu jer u prvom, održanom 12. listopada niti jedan od šest kandidata nije osvojio više od polovice glasova izašlih birača. U drugi krug Ivo Žinić, kandidat koalicije HDZ-HSS-BUZ, ulazi s 48,42 posto osvojenih glasova, a kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-SDA Ivica Vidović s 33,80 posto osvojenih glasova.

Uz župana, biraju se i dva njegova zamjenika. Pravo izlaska na 341 biralište ima nešto više od 150 tisuća birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačko-moslavačka županija nema čelnika od kraja kolovoza kad je ostavku dala dotadašnja SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel protiv koje Uskok vodi istragu zbog sumnje u milijunsku korupciju i koja je u pritvoru provela pet mjeseci.

Također u drugom krugu izbora, novog načelnika će dobiti baranjska općina Čeminac, bit će to ili HDZ-ov kandidat Zlatko Pinjuh ili kandidat HDSSB-a i HSP-a Goran Jumić. Prijevremene izbore za načelnika te općine Vlada je raspisala u rujnu nakon što je umro dotadašnji načelnik, HDSSB-ovac Damir Rešetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na birališta danas, prvi put, izlaze i mještani Koprivničkog Ivanca, gdje su prijevremeni izbori raspisani u rujnu jer je umro bivši načelnik Božidar Vrabelj, iz redova HSS-a. Za novog su se kandidirali HSS/HDZ-ov Ivica Petričević i SDP-ov Rade Prosenjak.

Birališta su otvorena u sedam, a zatvaraju se u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo