nove cijene / Radio Taxi Zagreb poskupljuje vožnju od 15. studenog

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Start će poskupjeti s 9,90 na 10 kuna, dok će cijena kilometra biti skuplja za jednu kunu i koštat će šest umjesto pet kuna.

28.10.2014.
10:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Udruženje Radio Taxi Zagreb od 15. studenog poskupljuje cijene svojih usluga. Naime, taksisti najvećeg zagrebačkog udruženja, koje broji oko 1.100 članova, prošlog su tjedna na sastanku izglasali podizanje cijena za 20 posto. Start će poskupjeti s 9,90 na 10 kuna, dok će cijena kilometra biti skuplja za jednu kunu i koštat će šest umjesto pet kuna.

Sat čekanja ostaje isti, prtljaga se i dalje ne naplaćuje, a vožnju u Zagrebačkoj županiji naplaćuju kao i u Gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši članovi koji su do sada bili uredni platiše ušli su u blokade jer se ovim cijenama ne mogu pokriti. Poskupjet ćemo za kunu po kilometru i neznatno ćemo korigirati cijenu starta. S obzirom na to da prosječna vožnja u Zagrebu iznosi tri kilometra, ne bih rekao da se radi o značajnom poskupljenju. Nadamo se da ćemo ovom korekcijom omogućiti svojim članovima da ispune svoje obveze", pojasnio je predsjednik udruženja RTZ-a Željko Petković za Tportal.

Prije liberalizacije tržišta, kada je prije tri godine ukinut monopol RTZ-a, cijena starta bila je 16 kuna, a vožnja po kilometru šest kuna. Uz to se  naplaćivala posebna tarifa noću, vikendom, praznikom, a ako ste imali kakvu prtljagu, i za nju ste po komadu morali izdvojiti određenu količinu novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene je prošle godine podigao i Eko Taxi, s pet kuna po kilometru na 5,50, a prije dvije godine kilometar je s pet kuna na šest poskupio i u Taxi Cammeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo