nije trebala čekati novinare / 'Birači bi mogli zamjeriti Kolindi jer sama nije otkrila punu istinu!'

Nakon patetičnih najava o povratku u Hrvatsku nakon mandata u NATO savezu otkrilo se da Grabar Kitarović posao u Bruxellessu nije napustila nego je na neplaćenom godišnjem odmoru. Dok ona tu činjenicu objašnjava školovanjem djece njezin protukandidat i aktualni predsjednik kaže - obmanula je javnost.

28.10.2014.
18:29
VOYO logo

Svome šefu u NATO-u KolindaGrabarKitarović ipak nije rekla konačno zbogom. Iako je još početkom rujna na summitu Saveza govorila da njezin mandat u Savezu završava, iz NATO-a potvrđuju da je Grabar Kitarović - na neplaćenom dopustu. Uživo iz Bruxellesa za RTLDanas se javio TomislavKrasnec, dopisnik Večernjeg lista.

"Kolinda Grabar Kitarović možda fizički obilazi hrvatske gradove i sela, no formalno, ona je i dalje ovdje, na radnom mjestu, u sjedištu NATO-a u Bruxellesu. Formalno je i dalje zaposlenica NATO-a, potvrdili su nam to danas dužnosnici iz NATO saveza. Rekli su da je Kolinda Grabar Kitarović doista dobila dozvolu glavnog ravnatelja da tijekom predsjedničke kampanje koristi neplaćeni dopust. To znači da se može, u slučaju poraza na predsjedničkim izborima, vratiti i odraditi mandat koji joj je ukupno trebao trajati četiri godine, ali ga je ona prekinula nakon tri godine i dva ili tri mjeseca", izjavio je za RTL Danas uživo iz Bruxellesa Tomislav Krasnec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image



"Dužnosnici NATO-a nisu danas željeli pred kamere i to reći, čini se da je njihova želja da ne budu umiješani u kampanju u Hrvatskoj, da nikome ne pomognu niti ne odmognu. Ipak, službeno su, mimo kamere, mogli potvrditi takvu informaciju - Kolinda Grabar Kitarović je i dalje zaposlenica NATO-a, ali formalno na neplaćenom dopustu", dodaje.

"Inače su platni razredi svih dužnosnika NATO-a javni, objavljeni su na web stranici, to vrijedi sve do razine pomoćnika glavnog tajnika i samog glavnog tajnika. Ti podaci najvišnih dužnosnika smatraju se tajnom i to na zahtjev samih zemalja članica, rekli su nam u NATO-u. Nisu željeli govoriti o primanjima niti dodatnim beneficijama kojeg ima pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, no neslužbeno se može doznati da mjesečna plaća koju Kolinda Grabar Kitarović trenutno ne prima, ali ju je sve donedavno primala, iznosi oko 20.000 eura. Nije samo stvar u plaći, tu su i razni dodaci poput dječjeg doplatka, dodatak za preseljenje obitelji, ali i pokriće troškova školovanja djece. Sama Grabar Kitarović je danas u izjavi rekla da je to bio važan faktor zbog kojeg je odlučila zamrznuti ovaj mandat u NATO-u".

"Nakon svega, čini se da ono što bi birači mogli zamjeriti nije toliko korištenje neplaćenog dopusta koliko činjenica da o tome nije sama govorila. Nije otkrila punu istinu, sve dok novinari to nisu sami saznali", za kraj je kazao dopisnik Večernjeg lista za RTL.

Veliki udarac za kampanju HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje

Image
Image

Kada su je novinari  pitali o najavi da će 1. listopada otići iz NATO-a, Grabar Kitarović je bila direktna.

"Otišla sam, jesam li otišla iz NATO-a? Nemamo što govoriti o jednom administrativnom pitanju, zašto od toga radite problem?", kazala je Kolinda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci je, kaže, za razliku od drugih kandidata, bez osobnih primanja, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te staža.Sve je, kako dodaje, učinila zbog djece.

"Suprug i ja smo odlučili nakon dugog razmišljanja, da ćemo ih ostaviti do daljnjeg u Belgiji, dok traje ova kampanja, kako bismo ih zaštitili od medijskog eksponiranja i neugodnosti u kampanji", dodala je.

'Ne smeta me što čuva odstupnicu, ali smeta me što je lagala!'

Kolinda: Ostavila sam međunarodnu karijeru da bi postala predsjednicom!

Aktualnom predsjedniku IviJosipoviću nije trebalo dugo, da kaže da je njegova protukandidatkinja lagala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image



"Načelno me ne smeta što ona sebi čuva odstupnicu. Vjerojatno je dobro procijenila svoje izglede u kampanji. Ali neprihvatljivo je što je govorila neistinu. Cijeloj Hrvatskoj je govorila kako se vraća, kako je došla, kako svojim dolaskom želi ostavriti ovo ili ono. A zapravo je, vidite, istina nešto sasvim drugo", kazao je.

"Svima koji mi podmeću raznorazne priče poručujem: ja ću biti prva hrvatska predsjednica. Moja će se djeca vratiti u Hrvatsku, živjet će u boljoj i prosperitetnoj Hrvatskoj, a gospodin Josipović morat će reaktivirati svoj zamrznuti status na Pravnom fakultetu", jasna je Grabar Kitarović.

No, da se vraća jasno je rekla već u prvom govoru stranci koja ju je kandidirala za predsjednicu države - i tada spominjući djecu.

"Mnogi me pitaju zašto se vraćam u Hrvatsku, vraćam se jer moja djeca, moja Kate i Luka - vole ovu zemlju više od svega".

Novinarima je tada pojasnila zašto je dan ranije u Vinkovcima predstavljena kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, navodno jer je tamo trenutno bila na godišnjem odmoru.

Taj godišnji odmor, tvrdila je tada novinarima, traje do početka listopada kada pakira kofere i vraća se u Hrvatsku. Da je i taj povratak, možda, samo privremen - tada je prešutjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo