BLOKADA GRADSKE TVRTKE / Nema grijanja u Vukovaru, traži se hitno rješenje

Zbog blokade gradske tvrtke Tehnostan u Vukovaru su danas stanari 142 stana ostali bez grijanja. Rješenje se mora pronaći do 20. studenoga jer bi u suprotnom bez grijanja moglo ostati čak pet tisuća stanova.

29.10.2014.
10:00
VOYO logo

Jutros su bez grijanja ostali stanari 142 stana u vukovarskim višestambenim zgradama na adresi Dunavska 5 i 7, te zaposlenici županijske uprave Vukovarsko-srijemske županije u Palači Srijem i Ureda državne uprave u tom gradu.

Iz gradske tvrtke za proizvodnju i distribuciju toplinske energije Tehnostan izvijestili su jučer potrošače koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz kotlovnice D2 u Dunavskoj 5 u Vukovaru, a kao energent koristi loživo ulje, da će od danas ostati bez grijanja jer zbog blokade računa Tehnostan ne može kupiti loživo ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima predstojnika županijskog Ureda državne uprave Gorana Bošnjaka, u uredima danas nema grijanja. U uredima s klima-uređajima djelatnici se griju na taj način, a u drugima su postavljene električne grijalice, kazao je Bošnjak.

Žiro račun vukovarskog Tehnostana blokiran je 16. rujna zbog dugovanja Prvome plinarskom društvu (PPD) kojemu za isporučeni plin ta gradska tvrtka duguje oko 5,9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je Tehnostan zbog neplaćanja računa dobio i opomenu pred isključenje HEP-a, ali je s tom državnom tvrtkom dogovoreno da se isključene iz električne mreže odgodi do 20. studenoga, do kada bi se, nadaju se u Tehnostanu, trebalo pronaći rješenje za probleme te gradske tvrtke.

U protivnom, bez grijanja će ostati svi vukovarski stanovi, njih oko pet tisuća, koji su u većini u državnom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo