PLJESAK ZA MILANOVIĆA / 'Kad pukne parket, kriva je Vlada, kad se odlijepi tapeta, kriva je Vlada'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Ne znam koju ću mirovinu uživati, trudili smo se ukinuti ove povlaštene, ali je Ustavni sud to srušio - ne ide brate! Što ćemo mi sa svojim mirovinama? Pa dajte nama mlađima da odlučimo o tome', rekao je, među ostalim, premijer Zoran Milanović na redovnoj skupštini HSU-a.

29.10.2014.
11:46
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Na 11. redovnoj i izvještajnoj skupštini HSU-a gosti su bili predsjednik Ivo Josipović, zatim Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH, predsjednik IDS-a Boris Miletić, te Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a.

Prilikom dolaska za govornicu premijer Milanović dočekan je gromoglasnim pljeskom okupljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koja je razlika između klijentelizma i politike? Jesmo li klijentelisti zato jer smo potrošili milijardu kuna više u tri godine jer smo morali indeksirati mirovine? Ne, to je bila naša dužnost", naglasio je Milanović.

Osvrnuo se i na izdvajanja za mirovinski fond rekavši da "od svake 4 kune koje idu u mirovinski sustav, 3 odlaze za današnje mirovine, a jedna kuna za naše".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam koju ću mirovinu uživati, trudili smo se ukinuti ove povlaštene, ali je Ustavni sud to srušio - ne ide brate! Što ćemo mi sa svojim mirovinama? Pa dajte nama mlađima da odlučimo o tome", izjavio je hrvatski premijer.

"Generacijska solidarnost se na primjeru vaše generacije igra zadnji puta u novijoj povijesti ove zemlje, a nakon toga dolaze nova pravila pa za svoju mirovinu i za mirovinu mojih vršnjaka i mlađih od mene morat ćemo zaraditi na neki drugi način", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će država, i kada ne bude sustava solidarnosti, uvijek biti tu "da uskoči jer ne može dići ruke od svega", ali će se morati igrati po nekim drugim pravilima.

"Kada govorimo o dostojanstvenom životu umirovljenika, njega nije bilo prije, a nema ga ni danas. Jer tvrditi da netko s 2500 kn mjesečno živi dostojanstveno je ambiciozno", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Govorio je Milanović i o monetizaciji rekavši da će Vlada poštivati odluku naroda,pa "ako i bude nerazumna".

"Moje je da upozoravam bez imalo bijesa i bez previše strasti... Nije dobro da o sudbini 1, 2 milijuna ljudi može odlučiti deset puta manji broj, među kojima ima i onih koje se to ne tiče", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da građani imaju sva očekivanja od Vlade, ali da ona ne može biti odgovorna za sve. "Tu razinu odgovornosti ćemo morati spuštati prema ljudima i regijama, zajedno s novcem koji ide s tim, ali i obvezama", naglasio je Milanović.

"Sva očekivanja naroda prema Vladi, prevelika koncentracija moći u jednim rukama...kad pukne parket, kriva je Vlada, kad se odlijepi tapeta, kriva je vlada, to moramo mijenjati", dodao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo ispunili sva očekivanja - vlast o kojoj se priča u superlativima i da je ispunila vjekovne težnje dok je na vlasti obično nakon toga završi u blatu", zaključio je Zoran Milanović.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo