KOLINDA O JOSIPOVIĆU / 'Kad u kampanji nemate sadržaja, onda napadate ljude'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Oko svog statusa u NATO-u, Grabar Kitarović kaže, nije lagala. 'Jučer sam objasnila da je to administrativno pitanje i ne namjeravam ništa ponavljati', poručila je.

29.10.2014.
15:42
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas kako joj je žao što je optužena da je lagala oko svog statusa u NATO-u dodavši kako nije ni prva ni zadnja koju je predsjednik republike Ivo Josipović ovih dana povrijedio.

"Ja mu to čak niti ne zamjeram jer kad u kampanji nemate sadržaja, onda napadate ljude, no pravo je pitanje, kad smo već kod laganja, što je to gospodin Josipović dao veleposlaniku Cvetičaninu dok je bio srpski veleposlanik u Hrvatskoj", kazala je Grabar Kitarović novinarima prilikom posjeta Krašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko svog statusa u NATO-u, kaže, nije lagala. "Jučer sam objasnila da je to administrativno pitanje i ne namjeravam ništa ponavljati. Nemam u ovom trenutku nikakve veze s NATO-om osim što moja obitelj ima taj status da moja djeca mogu završiti ovu školsku godinu i ne moraju prekidati trenutno školovanje u Belgiji", poručila je.

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović

Upitana je li joj žao što javnost ipak nije znala punu istinu oko njezinog statusa u NATO-u kazala je kako je ona "cijelo vrijeme govorila i objašnjavala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova mogućnost zamrzavanja statusa pojavila se u posljednjih nekoliko dana i nitko me o tome nije pitao, a ja nisam imala potrebu to objašnajvati jer je to administrativno pitanje", ustvrdila je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja.

Na pitanje gdje se kani vratiti ako izgubi predsjedničku utrku Grabar Kitarović je uzvratila kako je uvjerena da će sigurno biti predsjednica RH, no na inzistiranje što će biti ako, hipotetski, to ne postane uzvratila je: "Ja imam mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova isto tako. Tamo ja imam zamrznuti status."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o razlozima posjeta upravo Krašu Grabar Kitarović je rekla kako je riječ o jednoj u nizu tvrtki koje ovih dana obilazi, a nastavit će ih, kaže, obilaziti i kada bude predsjednica, jer je gospodarstvo u središtu njezinog programa koji će, kaže, predstaviti sljedeći tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo