turski državljanin / U Austriji uhićen 14-godišnjak osumnjičen za terorizam!

Image
Foto: AP

Osumnjičeni 14-godišnji učenik, turski državljanin koji već najmanje osam godina živi u Austriji, raspitivao se na internetu o mogućnosti sastavljanja nekonvencionalnih eksplozivnih naprava i pokazao namjeru da ih upotrijebi.

29.10.2014.
16:54
AP
VOYO logo

Austrijsko državno odvjetništvo u St. Poeltenu i Služba za zaštitu ustavnog poretka pokrenuli su istragu protiv 14-godišnjaka osumnjičenog za sudjelovanje u terorističkoj skupini, uhićenog u utorak na večer.

Istražni zatvor osumnjičeniku produljen je u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni 14-godišnji učenik, turski državljanin koji već najmanje osam godina živi u Austriji, raspitivao se na internetu o mogućnosti sastavljanja nekonvencionalnih eksplozivnih naprava i pokazao namjeru da ih upotrijebi, priopćilo je državno odvjetništvo Donje Austrije. Mjesto njegova planiranog terorističkog napada navodno je bio bečki zapadni kolodvor.

Uhićeni je izjavio da još nije bio sastavio eksplozivnu napravu, ali je skupio "konkretne informacije o kupnji potrebnih predmeta", tvrdi državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istom izvoru, 14-godišnjak nije imao u planu samoubilačke napade. Međutim, državno odvjetništvo tvrdi kako je otvoreno najavljivao da će otputovati u Siriju kako bi se ondje priključio džihadističkoj Islamskoj državi.

Policija je istragu protiv njega pokrenula početkom listopada, kad je dječak upao u oči svojoj okolici sve radikalnijim izjavama i ponašanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo