NAJSKUPLJI U DANSKOJ / Javni prijevoz u Zagrebu među jeftinijima u Europi

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Belgijski list je prikupio podatke o cijenama dnevne karte u javnom prijevozu s kojom se odrasla osoba može voziti 24 sata u većini glavnih gradova zemalja članica EU-a te u Norveškoj i Švicarskoj.

30.10.2014.
9:42
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Cijena javnog prijevoza u Zagrebu u usporedbi s ostalim europskim prijestolnicama spada među jeftinije, pokazuju istraživanje belgijskog lista na francuskom jeziku Le Soir.

Le Soir je prikupio podatke o cijenama dnevne karte u javnom prijevozu s kojom se odrasla osoba može voziti 24 sata u većini glavnih gradova zemalja članica EU-a te u Norveškoj i Švicarskoj, s tim da je umjesto švicarskog glavnog grada Berna uzeta Ženeva. Nedostaju podaci za nekoliko glavnih gradova - Ljubljanu, Bratislavu, Tallinn, Rigu, Vilnius, Helsinki i Luxembourg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu dnevna karta za odraslu osobu košta 4 eura, kao i u Ateni i Pragu, a nešto skuplja je Budimpešta, 5 eura. Najjeftinija je Sofija, 2 eura, slijede Varšava, gdje je dnevna karta 3,5 eura, zatim Bukurešt 3,6 eura.

Najskuplji je Kopenhagen, gdje karta stoji 17 eura, zatim Stockholm, 12 eura. U Londonu se cijena dnevne karte kreće od 11 eura pa sve do 21 euro u vrijeme najveće prometne gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječna cijena dnevne karte u Europi je 7,2 eura. Najbliže prosjeku su Bruxelles, 7 eura, Dublin, 6,9 eura i Berlin sa 6,7 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo