SASLUŠANJA U AFERI AGRAM / Procurila snimka Ljubičićevog iskaza: 'Nisam ništa potpisao'

Image
Foto: N1

N1 televizija objavila je snimku iskaza Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza, uhićenih u aferi 'Agram' zajedno s Milanom Bandićem. Nakon uhićenja 19. listopada Ljubičić i Pripuz su iznijeli svoju obranu te odgovarali na pitanja istražitelja. Obojica tvrde da su nevini.

30.10.2014.
15:38
N1
VOYO logo

N1 televizija posjeduje snimke iskaza osumnjičenih u aferi "Agram" pred USKOK-ovom istražiteljima. Riječ je o prvim ispitivanjima osumnjičenika Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza.

Nakon uhićenja 19. listopada i dugih pretraga, obojica su iznijeli svoju obranu te odgovarali na pitanja istražitelja. I Ljubičić i Pripuz tvrde da su nevini.



"Čim sam saznao o čemu se radi, zbog činjenice da se s gospodinom Pripuzom jako dobro znam, smatrao sam, predostrožnosti radi i predviđajući ishod događaja, da mogu imati ozbiljnih problema. Zato sam cijeli postupak od sebe eksplicitno odmakao i nisam se miješao ni u jednoj fazi ni u jednu stvar niti sam imao spoznaje o tijeku nabave i niti sam na bilo koji način utjecao na to, niti sam na bilo kojem papiru stavio svoj potpis", kazao je Slobodan Ljubičić u iskazu koji je dao USKOK-ovim istražiteljima.

"S Milanom Bandićem nikad nisam ni riječi progovorio o tome. Sa Slobodanom Ljubičićem sam progovorio toliko da sam rekao 'Slobodane ja ću se maknuti od toga, ti ako se želiš maknut, makni se, neka službe odrade moje i tvoje'. Upravo da ne bih došao tu gdje sam danas", kazao je Pripuz.

Podsjetimo, USKOK zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ostale osumnjičene u velikoj operaciji Agram tereti zbog zloporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, trgovanja utjecajem, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem, a ukupnu 'štetu' tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

USKOK Ljubičića i Pripuza, kao i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, tereti da su sklopili ugovor o zbrinjavanju otpada koji je nanio štetu gradu Zagrebu. Na zahtjev Petra Pripuza, Ljubičić i Bandić su naložili dodjelu posla o zbrinjavaju otpada Pripuzovoj tvrtki, po žurnom postupku, bez provedbe propisnog javnog natječaja, iako je postojala mogućnost zbrinjavanja istog na drugi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je Zagrebačkom holdingu nanesena šteta od najmanje 2,4 milijuna kuna, a nepripadna zarada C.I.O.S grupi od najmanje 1,6 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo