deblokada žiro-računa / Postignut dogovor s PPD-om: Vukovarci će ipak imati grijanje

Image
Foto: RTL

Grad Vukovar i PPD nagodili su se o deblokadi žiroračuna gradske tvrtke Tehnostana, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom toplinske energije, te ta tvrtka može kupiti loživo ulje i ponovno grijati.

30.10.2014.
16:23
RTL
VOYO logo

Grad Vukovar i Prvo plinarsko društvo (PPD) nagodili su se o deblokadi žiroračuna gradske tvrtke Tehnostana, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom toplinske energije, te ta tvrtka može kupiti loživo ulje i ponovno grijati, izvijestio je na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ).

Bez grijanja su jučer bili stanovi u dvjema stambenim zgradama u Dunavskoj ulici te uredi Vukovarsko-srijemske županije u palači 'Srijem' i Ured državne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalivši PPD-u, Penava je rekao kako će se dug koji mu Tehnostan duguje, a zbog kojega je ta tvrtka u rujnu blokirala žiroračun Tehnostana, morati platiti, no, dodao je, rok za plaćanje nije određen tijekom pregovora o deblokadi računa.

''Zapanjuje što na jednoj strani imate privatnika kojemu se duguju milijuni i on ima razumijevanja za Vukovar, a na drugoj strani imate državu koja je Tehnnostanu dužna milijune, zbog kojih je taj problem i nastao, ali ona nema dobre volje da ispuni svoje obveze, a kamoli da ima razumijevanja za grad Vukovar i njegove građane'', istaknuo je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima direktora Tehnostana Ivana Kamerle, deblokada žiroračuna omogućila je Tehnostanu da kupi potrebne količine loživog ulja pa će se stanari 142 stana u Dunavskoj ulici te palača 'Srijem' i Ured državne uprave, koji su jučer isključeni iz sustava grijanja jer Tehnostan zbog blokade računa nije mogao kupiti loživo ulje za kotlovnicu, moći ponovno grijati od večeras.

Vukovarski Tehnostan duguje PPD-u za isporučeni plin 5,9 milijuna kuna, a istodobno mu država kao vlasnik većine od 5000 vukovarskih stanova i sami korisnici stanova duguju između 13 i 14 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva dana Tehnostan se nagodio s HEP-om, koji je zaprijetio da će zbog duga od 17.000 kuna toj tvrtki uskratiti električnu energiju, čime bi svi vukovarski stanovi ostali bez grijanja.

Vukovarski Tehnostan tražbine od države ima na nekoliko osnova. Tako, među ostalim, od države potražuje četiri milijuna kuna na ime tzv. pričuve i grijanja državnih stanova čiji su vlasnici umrli, a računi ostali neplaćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je i znatan broj neplaćenih računa za grijanje budući da građani svoje račune ne plaćaju redovito, a kako je država vlasnik stanova, Tehnostan i te dugove potražuje od države s kojom je u pregovorima o rješavanju problema.

Iz Tehnostana ističu da pregovori s državom teku sporo te da će biti potrebno mnogo strpljenja kako bi se pronašlo zadovoljavajuće rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo