mrsićev novi pokušaj / 'Poslodavci koji zaposle mlade neće plaćati doprinose idućih 5 godina'

Image
Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je kako će poslodavci koji zaposle mladu osobu na neodređeno vrijeme biti oslobođeni plaćanja doprinosa idućih pet godina.

30.10.2014.
16:42
Boris Scitar/VLM/PIXSELL
VOYO logo

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić podržao je jučer Sajam poslova Osječko-baranjske županije.

"Treću godinu zaredom ovdje sam s vama i cilj je okupiti što više poslodavaca koji su tu da radnicima ponude sigurno radno mjesto. Nezaposlenost izaziva najveći stres, a ovo je jedna od metoda kojom u vrijeme krize možemo ponuditi susret onih koji nude i onih koji traže posao", kazao je, prenosi Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Osijeku je predstavio i novu mjeru kojoj je cilj smanjiti nezaposlenost mladih, koja je zadnjih godina u Hrvatskoj veća nego ikada prije od samostalnosti države.

"U ovo šestogodišnje vrijeme krize izgubili smo oko 300.000 radnih mjesta, a Slavonija je jedan od najpogođenijih dijelova Hrvatske. Vrijeme je da se krene u industrijalizaciju i računamo da će se ona temeljiti na malom poduzetništvu. Obećavajuće je što je oko 8,5 tisuća mladih otvorilo svoje tvrtke, a u vrijeme kad posla nema, država je odgovorna stvoriti uvjete za nalaženje posla. Odavde poručujem da ćemo one poslodavce koji zaposle mladu osobu u dobi između 15 i 29 godina na neodređeno vrijeme u sljedećih pet godina osloboditi brutodoprinosa na plaću", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo