bandić je mora prihvatiti / Ljubičić iz pritvora podnio ostavku na mjesto šefa Holdinga

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Uhićeni predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić zvani Kikaš iz pritvora je podnio ostavku.

30.10.2014.
20:27
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Uhićeni predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić danas je podnio ostavku, prenosi Jutarnji list.

Adresirao ju je na Holding, a u njoj navodi da se njegova ostavka na mjesto predsjednika Uprave ne može smatrati otkazom ugovora o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Detaljiziram kako ovom ostavkom niti na koji način ne želim utjecati na moj radni odnos kod poslodavca Zagrebački holding. Ista ostavka nema utjecaja na druge funkcije ili članstva koja u društvu Zagrebački holding ili povezanim društvima obnašam", stoji u ostavci.

Ostavku treba prihvatiti Skupština Holdinga koju čine gradonačelnik Milan Bandić, njegova zamjenica Sandra Švaljek i gradski šef financija Slavko Kojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da ostavku može prihvatiti ili odbaciti samo Skupština u punom sazivu, jasno je da će o ostavci koju je Ljubičić podnio odlučivati uhićeni gradonačelnik Milan Bandić. Njegova ostavka tako će morati natrag u Remetinec, Bandiću na ruke.

Hoće li je prihvatiti, bit će jasno već u petak. Budući da je Bandić prilikom istražnog ročišta rekao sucu da 'ako nekog ovdje treba zatvoriti, onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude', vrlo je lako očekivati da će Ljubičićevoj ostavci dati zeleno svjetlo. Samim tim olakšat će Ljubičiću mogući izlazak iz zatvora, odnosno branjenje sa slobode, uz jamčevinu koju je već ponudio u iznosu od 2,4 milijuna kuna. Ostavkom i jamčevinom, kako je već najavljivao njegov odvjetnik Veljko Miljević, otklonila bi se mogućnost ponavljanja djela. O njegovu puštanju na slobodu trebalo bi se odlučivati početkom sljedećeg tjedna. Naravno, ne treba otkloniti mogućnost da Bandić ostavku na kraju ipak odbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Holdingu su očekivali Ljubičićevu ostavku, iako ni sami nisu sigurni hoće li ona biti prihvaćena. Neki tvrde da Bandić još nije dao razrješnicu ni bivšem predsjedniku Ivi Čoviću, kako u slučaju mogućih policijskih istraga za razdoblje od 2009. do 2013. Ljubičić ne bi morao odgovarati za grijehe prethodnika.

Ostavkom na funkciju predsjednika Uprave Ljubičić se, kako je sam napisao, nije odrekao mogućnosti da nastavi posao u Holdingu. Ostavkom neće biti predsjednik Uprave, ali u teoriji vrlo lako može postati predsjednik Nadzornog odbora Holdinga. Naime, to mjesto u Holdingu i dalje je upražnjeno više od godinu dana, a trenutačno te poslove vodi Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo