'ne smijem o tome govoriti' / Je li Jambo svjedok pokajnik? Zbog Bandića u USKOK-u više puta

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Jambo je priznao da su ga se dohvatili istražitelji USKOK-a na temu najvažnijeg dijela rješenja o istrazi zagrebačkog gradonačelnika koji bi mogao biti odlučujući u dokazivanju krivnje.

31.10.2014.
14:06
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

"Bio sam u USKOK-u četiri ili pet puta na ispitivanju o financiranju kampanje Milana Bandića za predsjedničke izbore 2009. Govorio bih o toj temi, kad bi smio davati izjave. I u Metkoviću i u Zagrebu morao sam potpisati da o toj temi neću javno govoriti. Nitko tko nešto zna ne smije vam ništa reći", odgovorio je StipeGabrićJambo na novinarski upit o povezanosti s istragom financiranja kampanje MilanaBandića 2009/2010 godine, piše Slobodna Dalmacija.

Jambo je priznao da su ga se dohvatili istražitelji USKOK-a na temu najvažnijeg dijela rješenja o istrazi zagrebačkog gradonačelnika koji bi mogao biti odlučujući u dokazivanju krivnje. Je li Stipe Gabrić Jambo pritisnut USKOK-om pristao otvoreno govoriti istražiteljima?

Priča se i o nagodbi, to jest pokajništvu u zamjenu za djelomičnu poštedu od odgovornosti. Po metkovskim kuloarima bivši je gradonačelnik od strane šefa USKOK-a Cvitana koji mu je rekao da su dokazi neoborivi, doveden pred zid. U financiranje Bandića iz njegovog kraja umiješano je previše ljudi, samo svjedoka je više od 200, da bi priča ostala tajnom.

Priča o Gabrićevim nevoljama sa USKOK-om pukla je 22. ovog mjeseca kad se proširila vijest da je priveden na saslušanje u Zagreb. Jambo je kasnije demantirao riječima da je išao na sastanak u Odbor za poljoprivredu Sabora. Milan Bandić uhićen je dva dana ranije 20. listopada.

Spekulira se da je Jambo Bandićevoj ekipi, posebno Pripuzu, dugovao značajne svote novca zbog poslovnih problema u kojima je već dulje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo