tragedija na prijelazu / Mještani Otoka i dalje u šoku: 'Za sigurnost naše djece nikog nije briga'

Nakon stravične nesreće, mještani Otoka su i dalje u šoku. Otac i sin koji su preživjeli nalet vlaka na automobil u kojemu su poginuli majka s dvoje djece i vozač, oporavljaju se. Stanovnici u blizini mjesta pogibije, kažu kako su tražili i rasvjetu i signalizaciju, ali da njihove vapaje za sigurnost 20-ak djece, koliko ih tamo živi i prelazi prugu na putu do škole, deset godina nikoga nije briga.

3.11.2014.
18:27
VOYO logo

Lampion na mjestu nesreće - podsjetnik na četiri života nestala u stravičnom naletu. Otočani o velikoj tragediji teško pričaju.

Poznavao ih je cijeli Otok. Za poginulo dvoje djece i njihovu majku upalili su svijeće. Kuća obitelji Knežević obavijena u crno. Otac i sin izborili su se za život. Obojica se oporavljaju od operacije. Ocu su dva sata zaustavljali unutrašnje krvarenje.

"On je dobro. Pacijent je budan i potpuno je pri svijesti. Hemodinamski je stabilan i van životne opasnosti", kazao je voditelj Jedinice intenzivnoga liječenja Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić.

Zvuk jurećeg vlaka, koji nije uspio usporiti pred prijelazom označenim samo Andrijinim križem - Mara nikad neće zaboraviti. Iz dvorišta je vidjela lokomotivu kako drobi auto. Pogled na zgužvani okvir automobilskog prozora s tragovima krvi u mještana budi jezu.

"Jako je opasno. Nema ni rampe, moraš paziti. Jako dobro moraš paziti. Ne vidiš. S ove strane kad ideš, ne vidiš vlak nikako", kazala je Gordana Grgić iz Otoka.

On prolazi ispred prozora. Ogorčena majka šestero djece kaže da nikog nije briga za ovo naselje od deset kuća s dvadesetero djece koja svakog dana barem dvaput prelaze preko pruge zbog škole. Tražili su da se prijelaz osigura i osvijetli.

Tek rijetki vozači automobila zastanu, a vlak i kad koči teško se zaustavlja, u što su se - na stravičan način - uvjerili Otočani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo