POTUKLA SE DVA LIJEČNIKA / 'Među mladim viralnim muškarcima teško je kontrolirati hormone'

U Ministarstvu zdravlja potvrdili su da se istražuje tučnjava između dvojice liječnika, koja se prije nekoliko dana dogodila u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju. Unutarnja kontrola utvrđuje što se točno dogodilo. A ovo nije prvi fizički sukob u bolničkim hodnicima. Početkom godine u zagrebačkoj Dubravi također su se potukla dva liječnika.

5.11.2014.
18:44
VOYO logo

Što se točno dogodilo iza zidina zagrebačke Traumatologije? Ministar zdravlja jedan je od rijetkih koji je htio komentirati nedavni noćni sukob dvojice liječnika - kirurga i ortopeda.

"Žalosno mi je čuti da se takve stvari dešavaju ali među mladim viralnim muškarcima teško je apsolutno kontrolirati hormone. Ja se nadam da se tu radi o nekakvim osobnim problemima, a ne na stručnoj medicinskoj razini jer ako je to u pitanju onda imamo veliki problem", izjavio je SinišaVarga

A sukob između liječnika izbio je zbog žene. Kirurg je, doznajemo, uvrijedio suprugu ortopeda zbog čega ga je ovaj pljusnuo. Kirurg je zatim otišao u policiju koja nije utvrdila elemente prekršaja ili kaznenog djela.

Sukobljenim liječnicima zabranjeno je davanje izjava, a iz bolnice tek kratko poručuju da će unutarnja kontrola utvrditi što se točno dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ovo jedini slučaj u kojem je zaiskrilo među liječnicima. U ožujku su se u Kliničkoj bolnici Dubrava potukli neurokirurg i anesteziolog.

"Dakle, ovakve stvari, ako se to dogodilo, su nespojive sa liječničkom etikom i deontologijom", rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore HrvojeMinigo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvim ponašanjem doktori krše Hipokratovu zakletvu i etički kodeks u kojem piše: "Častan će se liječnik odnositi prema drugim liječnicima onako kako bi želio da se oni odnose prema njemu. Svojim ponašanjem i djelovanjem čuvat će ugled liječništva."

Ako kontrola u Traumatologiji potvrdi da su se liječnici potukli, liječnička komora mogla bi protiv njih provesti disciplinski postupak.

"Koji onda može donijeti sankcije na sudu komore, a to su javni ukor, novčana kazna, privremeno oduzimanje licence, trajno oduzimanje licence", kaže Minigo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O jednom takvom slučaju, doznajemo, Komora upravo odlučuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo