gordan maras uvjeren / 'SDP može čistog obraza od svojih građana tražiti novi mandat!'

Image
Foto: PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta te potpredsjednik SDP-a Gordan Maras izjavio je u četvrtak kako vladajuća koalicija, odnosno SDP, može "čistog obraza" pred građanima tražiti novi mandat na vlasti.

7.11.2014.
16:20
PIXSELL
VOYO logo

Ministar poduzetništva i obrta te potpredsjednik SDP-a Gordan Maras izjavio je u četvrtak kako vladajuća koalicija, odnosno SDP, može 'čistog obraza' pred građanima tražiti novi mandat na vlasti, a za anketne rejtinge stranaka rekao je kako je najvažnija anketa na dan izbora.

"Ankete su nešto što je prolazno vrijeme, što može jedan mjesec biti niže, jedan više. Trendovi jesu zanimljivi i treba ih uvijek uzimati u obzir, ali najvažnija anketa je anketa na dan izbora", odgovorio je Maras na novinarski upit kako komentira ankete po kojima je rejting SDP-a nakon više mjeseci ponovo počeo rasti, iako je i dalje ispod HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maras ističe da mandat vlade ne traje godinu ili dvije, već četiri godine. "Mi imamo cijelu godinu mandata ispred sebe. Neke stvari smo napravili, neke još radimo, neke ćemo i planirati za naredni mandat", kazao je Maras nakon obilaska tvrtke SlikoPlat d.o.o., koja je kreirala popularnu aplikaciju PhotoMath.

Ministar napominje i kako se neki rezultati rada Vlade vide, a neki će se vidjeti tek sljedeće godine. "Pošteno je i pravedno prema građanima na kraju 2015. dati rezultate svojeg četverogodišnjeg mandata, kada budu sljedeći parlamentarni izbori. Tada će biti ona prava anketa. Ja sam uvjeren da ova koalicija, odnosno SDP, može čistog obraza pred građanima tražiti novi mandat za naredne četiri godine", istaknuo je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za loše projekcije Europske komisije za Hrvatsku te na upit što Vlada može učiniti kako bi se popravila gospodarska situacija, odgovorio je kako se na tome svakodnevno radi, uvjeren da će se rezultati vidjeti. "Ono što smo radili zadnje tri godine dat će rezultat, Hrvatska će izaći iz recesije", ustvrdio je.

No, dodaje kako rezultati ne mogu doći preko noći, ali i kako je siguran da će se to vidjeti 2015. kada će Hrvatska, nakon šest godina recesije, imati rast BDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maras nije želio komentirati zašto premijer Zoran Milanović ne komentira projekcije EK. "Vi mene pitate da li bi premijer trebao na nešto odgovoriti? Iskreno, ne mogu to komentirati jer pitanje je malo čudno", poručio je novinarima.

Zamoljen da usporedi primanja i odgovornosti saborskih zastupnika i ministara, s obzirom da je bio i jedno i drugo, ministar je kazao kako su svi svjesni odgovornosti zakonodavne i izvršne vlasti, te da je nezahvalno u ovako teškom trenutku govoriti o plaćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radim svoj posao najbolje što mogu i plaćen sam onoliko koliko je to zakonima određeno i javnost to zna. I ne želim se komparirati sa zastupnicima ili prihodima bilo kojeg javnog dužnosnika. Moja plaća je transparentna, javno dostupna i mislim da pošteno radim za svoju plaću", rekao je Maras, koji smatra da je ministarski posao teži i odgovorniji.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo