MISA ZADUŠNICA / Bozanić: Tuđmanov životopis je bio slojevit

Image

Na misi se uz premijerku Jadranku Kosor pojavio i bivši premijer Sanader sa suprugom. Katedrala je bila puna vjernika, a misu je služilo čak šest biskupa.

11.12.2009.
7:00
VOYO logo

ZAGREB - U povodu 10. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je večeras u zagrebačkoj katedrali misu zadušnicu.

Uz kardinala Bozanića u misnom su slavlju sudjelovala i petorica biskupa te 70-ak svećenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misi zadušnici, uz članove obitelji Tuđman i mnogobrojne vjernike, bili su nazočni predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, predsjednica vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik vlade Darko Milinović, počasni predsjednik HDZ-a i bivši premijer Ivo Sanader, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks te predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang, članovi HDZ-a i saborski zastupnici.

"Mi ponizno promatramo nama darovan hod u vremenu, a kršćanska odgovornost prema istini nas obvezuje da ne previdimo dobro. To je dio našega proročkoga poslanja danas. Možemo vagati pojedine postupke i odluke, političke naravi u svjetlu vjere, možemo imati različita mišljenja, ali ne smijemo zanijekati dobro", poručio je kardinal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da neki žele izbrisati to sjećanje te se posebno trude u mlade usaditi neku novu simpatičnost slike govoreći o razdoblju komunizma, a da tome nije tako, dovoljno svjedoči spomen na vrijeme početka demokratskih promjena, kada je istina iz tamnica i straha komunističkog totalitarizma prelazila u javni govor.

Predsjednik Tuđman u svojem je životopisu imao raznih stranica, a Bog je jedini pravedni sudac ljudskoga srca, rekao je kardinal Bozanić i dodao da smo se mi kao vjernici dužni zaustaviti na onima na kojima nedvojbeno progovara žrtva i nesebičnost zauzeta za istinu, odricanje od komotnosti, za slobodu drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo