vukšić oštro napao milanovića / 'Kako to da ste smrad korupcije počeli osjećati tek kada Bandić prestaje biti član SDP-a?!'

Vukšić je premijera podsjetio da je 2009. podržao Bandićevu kandidaturu, da bi kasnije govorio kako Zagrebom vlada klijentelistička ekipa. 'Kako to da ste smrad korupcije počeli osjećati tek nakon što Milan Bandić prestaje biti član SDP-a', upitao je Vukšić.

12.11.2014.
12:38
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović odbacio je danas insinuacije da je policija u slučaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pritiskala DORH, ustvrdivši da se takvo što događalo u prošlosti, ali se sada istražne mjere ne mogu provoditi bez suda, na koji, tvrdi, ne može utjecati nitko, pa ni predsjednik Vlade.

Milanović je to rekao tijekom aktualnoga prijepodneva, odgovarajući na zastupničko pitanje neovisnog zastupnika Branka Vukšića, kojem je nejasno zašto se Bandiću na teret stavljaju samo kaznena djela počinjena nakon što je isključen iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukšić je premijera podsjetio da je 2009. podržao Bandićevu kandidaturu, da bi kasnije govorio kako Zagrebom vlada klijentelistička ekipa. "Kako to da ste smrad korupcije počeli osjećati tek nakon što Milan Bandić prestaje biti član SDP-a", upitao je Vukšić.

"Nisam progledao, ne znam što se događa, ne znam puno više od vas, možda nešto malo više", odgovorio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija, koju se sada vrlo ružno pokušava prokazati, i to tri tjedna nakon što je ta akcija provedena, kao nekoga tko je sve to osmislio, po zakonu je izvođač radova, nije investitor ni projektant. Ona je to pokušala biti 2010. i 2011., kada je u roku dva tjedna protiv tri člana Predsjedništva SDP-a podnijela kaznene prijave, samostalno, bez DORH-a", ustvrdio je Milanović.

Istaknuo je kako je DORH te kaznene prijave tada rješavao mjesecima, dok ih nije odbacio, što se, kaže, danas više ne može dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio zadnji pokušaj policije, konkretno ljudi koji nam danas dijele lekcije, da policiju stave u poziciju da vrši pritisak na DORH. To nije protuzakonito, ali je duboko nemoralno", rekao je Milanović.

Naglasio je da policija više tako ne postupa jer je izravno koordinira i usmjerava DORH, koji donosi sve ključne odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Insinuacije potpuno razotkriva činjenica da se ni jedna istražna mjera, ni jedna mjera praćenja ne može poduzeti bez suda, a to je županijski sud. Na takve ljude nitko utjecaja nema i ne može imati, pa ni predsjednik suda ni predsjednik Vlade. Previše je ljudi, karijera, sudbina i normalne ljudske sebičnosti u to uključeno da bi netko žrtvovao svoju karijeru, svoj ugled kako bi nekoga proganjao", istaknuo je Milanović.

Milanović je podsjetio Vukšića da je i on bio kandidat za gradonačelnika Zagreba. "Građani u vama nisu prepoznali apsolutno ništa, što ne znači da su birajući gradonačelnika 2013. izabrali najboljega", uzvratio je Milanović Vukšiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je Bandić iz SDP-a izbačen dvoje godine nakon što je Milanović došao na čelo stranke te naglasio da se radi o "dilemama, izazovima i odlukama koje moraš donijeti, te stvarima koje moraš taktički prešutjeti".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo