SLIJEDI ZANIMLJIVA RASPRAVA / Opet burno u Saboru: 'Cirkus u ovoj zemlji treba doći kraju'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uoči saborske sjednice o prijedlozima izmjena Zakona o izboru zastupnika u Hrvatskom saboru reformist Petar Baranović zatražio je stanku zbog problema u šibenskom TLM-u.

13.11.2014.
10:58
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik reformista Petar Baranović zatražio je u četvrtak od Vlade da jasno kaže je li privatizacija šibenskog TLM-a i HTP Primošten provedena u skladu sa zakonom i jesu li vlasnici ispoštovali ugovorne obveze.

"TLM nakon privatizacije bilježi najteže momente, koji su možda i uvertira u kraj. U javnosti su se pojavile dileme je li kupac izvršio sve ugovorne obveze i je li čitava stvar u pravnoj reguli", kazao je Baranović na sjednici Sabora, nakon desetominutne stanke koju je zatražio u ime Kluba reformista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedopustivim smatra što kao saborski zastupnik nije uspio dobiti na uvid govor kojim je privatiziran TLM.

"Cirkus u ovoj zemlji treba doći kraju, hrvatski građani čija je imovina prodana moraju znati. Računi moraju biti čisti", poručio je Baranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da stvari nisu jasne ni u primoštenskom HTP-u.

"Hoteli nisu stavljeni u funkciju, sada su u drači, tamo se legu šišmiši, a sezonski borave lastavice", rekao je Baranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera Zorana Milanovića i Vladu pozvao je da ne daju samo načelne, nego konkretne i jasne odgovore o tome poštuju li vlasnici tih poduzeća svoje ugovorne obveze.

"Ako vlasnik ne poštuje ugovor, kako je moguće da je još uvijek vlasnik, a ako poštuje, što će Vlada učiniti da pomogne vlasniku kako bi sačuvao 500 radnih mjesta u TLM-u", naglasio je Baranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku Saborske sjednice otvorena je rasprava o prijedlozima izmjena Zakona o izboru zastupnika u Hrvatskom saboru.

Na stolu je pet prijedloga koji predlažu preferencijalno glasanje te još niz drugih izmjena izbornog sustava: od promjena izbornih jedinica (Laburisti) do ukidanja nositelja liste (SDP), nespojivost zastupničke dužnosti s dužnosti župana i gradonačelnika.  Branko Hrg (HSS) je u replici predložio smanjenje broja zastupnika na 100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo