PROTOKOLARNI GRADONAČELNIK / Prekrši li Bandić zabranu, odmah će mu uzeti 15 milijuna kuna!

Zagrebački gradonačelnik, kojem je jučer izrečena mjera zabrane obavljanja poslovnih aktivnosti, ne smije se približavati na 50-100 metara ljudima iz Grada koji su na popisu, a njih je preko 100. Ako to prekrši, odmah mu se uzima novac koji je dao za jamčevinu.

14.11.2014.
11:03
VOYO logo

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je prihvatio jamčevine, koje su za obranu sa slobode ponudili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i suosumnjičenici u aferi Agram, no svi oni se i dalje nalaze u Remetincu do proteka roka za žalbe i odluke izvanraspravnog vijeća Županijskog suda.

Glasnogovornik Županijskog suda, Krešimir Devčić, objasnio je protokol izlaska Bandića iz zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo rješenje je presedan, to znači da je Milan Bandić protokolarni gradonačelnik, ne smije kontaktirati ni s kim tko je na popisu", kazao je Devčić aludirajući na preko 100 ljudi iz grada, ali ne i na trenutnu zamjenicu gradonačelnika, Sandru Švaljek.

"Odredit će mu se i mjera da se ne smije približavati (50-100 metara tim ljudima). Ako to prekrši, uzima mu se 15 milijuna kuna gotovine koje je dao za jamčevinu", dodao je Devčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu situaciju kontrolirat će gradska skupština.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Milan Bandić

Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman kazala je nakon ročišta da je sudac istrage, Zdenko Posavec, prihvatio Uskokov prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor, ali je ostavio mogućnost da se svi brane sa slobode uz položene jamčevine, koje su veće nego ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Bandić je sve uspio nadmašiti svojom jamčevinom od 15 milijuna kuna, što je apsolutni rekord. Nudio je jamčevinu od 22,5 milijuna kuna, ali sud je odlučio da je 15 ipak dovoljno.

Rekord za najveću jamčevinu dosad je držao Ivo Sanader s 12,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je prihvaćena jamčevina  bivšeg direktora Zagrebačkog holdinga, Slobodana Ljubičića, u iznosu od 5 milijuna kuna.

Direktor ZET-a Ivan Tolić jamči sa 700 tisuća kuna za izlazak iz Remetinca, dok Vidoje Bulum, pročelnik stručne službe gradonačelnika daje 300 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnikovu savjetniku Željku Horvatu određena je jamčevina od 200 tisuća kuna, Zdenku Antunoviću, glavnom tajniku Zagrebačkog športskog saveza - 250 tisuća kuna.

Miljenko Benko, direktor Čistoće, mora položiti 200 tisuća da se brani sa slobode, a Filip Čulo, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga - 150 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je, u međuvremenu, na službenoj stranici Državnog odvjetništva i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, objavljena odluka o provođenju istrage nad košarkaškim klubom Cibona i petorici osumnjičenih zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Među ostalima, riječ je o Ivici Lovriću, Bandićevom čovjeku zaduženom za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Zagrebu, a duže je vrijeme bio i predsjednik Cibone, koja je također predmetom interesa USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo