najavili nove sankcije / 'Ruska agresija na Ukrajinu predstavlja prijetnju svijetu!'

Image
Foto: AP

Američki predsjednik Obama je izjavio da SAD prednjači u 'suprotstavljanju agresiji Rusije na Ukrajinu, koja predstavlja prijetnja svijetu, a to smo vidjeli u užasnom rušenju (malezijskog zrakoplova) MH17'.

15.11.2014.
10:21
AP
VOYO logo

Američki predsjednik BarackObama izjavio je u subotu da je ruska agresija na Ukrajinu "užasna" te da predstavlja prijetnju svijetu, dok su europske države zaprijetile Moskvi daljnjim sankcijama ako ne zaustavi dotok oružja i vojnika separatistima.

Govoreći na marginama summita G20 u Brisbaneu, Obama je u središte pozornosti skupa stavio sigurnost i klimatske promjene, tako da su razgovori o globalnom gospodarskom rastu pali u sjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je izjavio da SAD prednjači u "suprotstavljanju agresiji Rusije na Ukrajinu, koja predstavlja prijetnja svijetu, a to smo vidjeli u užasnom rušenju (malezijskog zrakoplova) MH17".

Predsjednik Europskog vijeća HermanVanRompuy, koji također sudjeluje na summitu, rekao je da Moskva mora zaustaviti opskrbu ukrajinskih separatista oružjem i vojnicima i prisiliti ih da prihvate primirje ili će u protivnom biti suočena s dodatnim sankcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rusija mora zaustaviti dotok oružja i vojnika sa svog teritorija u Ukrajinu i mora povući one koji su već tamo", rekao je Rompuy na tiskovnoj konferenciji.

Ruski predsjednik VladimirPutin je također sudionik skupa i sasvim će sigurno biti suočen s intenzivnim diplomatskim pritiskom kako bi promijenio taktiku prema Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija, koja je domaćin summita G20, nadala se da će dvodnevni sastanak biti usredotočen na globalni gospodarski rast, a ne na sigurnost i klimatske promjene.

Međutim, izjave Obame i Rompuya pokazuju da će skupom dominirati pitanje sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo