uskoro sastanak s masom / Španjolski premijer Rajoy spreman razgovarati o Kataloniji

Image
Foto: AP Images

Šef španjolske vlade Mariano Rajoy u srijedu je rekao kako je spreman razgovarati o Kataloniji, dodavši ipak kako neće dozvoliti dovođenje nacionalnog suvereniteta u pitanje niti uvođenje prava na samoodređivanje.

19.11.2014.
11:24
AP Images
VOYO logo

Šef španjolske vlade Mariano Rajoy izjavio je u srijedu da je spreman 'razgovarati' o Kataloniji, dodajući međutim kako neće pristati da se dovede u pitanje nacionalni suverenitet niti uvodi pravo na samoodređivanje.

''Poslušat ću sve prijedloge oko rješenja krize s Katalonijom, sjeveroistočnom pokrajinom gdje nezavisni duh jača već nekoliko godina'', rekao je on u srijedu pred španjolskim Kongresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod uvjetom", dodao je Rajoy, "da se ne radi o ukidanju nacionalnog suvereniteta, uvođenju prava na samoodređivanja ili ugrožavanju ravnopravnosti Španjolaca".

Rajoy nije spomenuo svoj posjet regiji, predviđen za 29. studenoga, niti poziv na susret s njim koji je prethodnog dana uputio glasnogovornik regionalnog katalonskog predsjednika Artura Masa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mas "bi bio oduševljen da ga ugosti i tako konačno pruži sadržaj dijalogu koji se zasad čini retoričnim jer nema prijedloga od strane Rajoya", ironizirao je glasnogovornik Francesc Homs.

Mariano Rajoy otputovat će u Kataloniju dvadeset dana nakon simboličnog konzultativnog glasovanja o neovisnosti Katalonije, na kojemu je unatoč sudskoj zabrani sudjelovalo 2,3 milijuna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo 1,8 milijuna osoba izjasnilo se na tom glasovanju za neovisnost Katalonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo