grad normalno funkcionira / Švaljek preuzima posao, ali priznaje: 'Bandić je gradonačelnik'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Upitana znači li to da Bandić ne može doći ni u Gradsku upravu, niti u Zagrebački holding, Švaljek je odgovorila potvrdno. No, na upit znači li to da je Bandićeva funkcija samo reprezentativna, Švaljek je odgovorila: 'On je gradonačelnik'.

21.11.2014.
18:04
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je u petak da su dobili rješenje Županijskoga suda iz kojeg je vidljivo da ona prema Zakonu o jedinicama lokalne samouprave i Statutu Grada Zagreba preuzima poslove iz nadležnosti gradonačelnika.

Istaknula je da samim time gradonačelnik Milan Bandić ne može obnašati, odnosno obavljati one poslove koje gradonačelnik obavlja prema Statutu i Zakonu. Pojasnila je kako to znači da Bandić ne može dolaziti na sjednice zagrebačke Gradske skupštine i sve ono što je pobrojano u Zakonu, odnosno u Statutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana znači li to da Bandić ne može doći ni u Gradsku upravu, niti u Zagrebački holding, Švaljek je odgovorila potvrdno. No, na upit znači li to da je Bandićeva funkcija samo reprezentativna, Švaljek je odgovorila: "On je gradonačelnik".

Poručila je da grad normalno funkcionira. "Grad ima svog, mogli bismo reći, vršitelja dužnosti gradonačelnika, odnosno gradonačelnice u ovom trenutku. Sve aktivnosti Grada, Zagrebačkog holdinga i drugih trgovačkih društava u vlasništvu Grada normalno se odvijaju i naprosto to je i najbolje tako i to je doista ono što je jedino u interesu građana Grada Zagreba", istaknula je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje znači li to da ona načelno nema zabrane kontakata s gradonačelnikom Bandićem, Švaljek je odgovorila da se to rješenje ne odnosi na nju.

"Ja vam ne mogu reći da li ja imam zabrane, jer rješenje doista ne tretira mene ni u kom trenutku i ni na kojem mjestu. Prema tome, gradonačelnik je upoznat sa svojim mogućnostima u ovom trenutku i s time kako na najbolji način štititi svoje vlastite interese, a u skladu s tim rješenjem", poručila je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako će se ponašati prema Bandiću, rekla je da će se "s njim pozdraviti".

Jedan od uvjeta da se Bandić tijekom istrage u aferi Agram može braniti sa slobode bilo je i da pred sucem istrage obeća kako neće obavljati svoju dužnost na koju je izabran na posljednjim lokalnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo