više kiše nego snijega / Prognoza za cijelu zimu odgovara onima koji žele više temperature

Želje su različite. Mnogima bi odgovarala topla zima nalik na lanjsku, bez puno snijega, leda, problema u prometu. Drugi su željni pravog zimskog ugođaja, bijelog Božića, zimskih radosti i skijanja.

21.11.2014.
20:02
VOYO logo

Prognoza za cijelu zimu odgovara onima koji žele više temperature. Oborina će biti, vjerojatno uz više kiše nego snijega.

"Očekuje se toplija zima u odnosu na višegodišnji prosjek, a također i vlažnija nego što je to uobičajeno u odnosu na višegodišnje razdoblje", kazao je KrešoPandžić, klimatolog.

Meteorolozi RTL-a prognozu za zimu podijelili su po mjesecima.

Iznadprosječno topao bit će prosinac i to već od samog početka. Sve je manje nade da će biti bijelog Božića, a očekuje se puno kiše. Do glasačkih mjesta 28. prosinca vjerojatno se neće trebati klizati ili probijati kroz snijeg. Nova godina će prema prognozama ostati suha.

Siječanj neće odgovarati skijašima. Na kopnu će biti iznadprosječno toplo. Oborine će biti u porastu ali to se najviše odnosi na Jadran i to u obliku kiše.

Isto vrijedi za veljaču u kojoj će temperature biti visoke, a oborina više od prosjeka. S tim da veljača uvijek zadržava pravo na svoju prevrtljivost.

Klimatolozi ne isključuju mogućnost da snijega na kontinentu uopće ne bude cijele zime, što je ipak rijetkost

Stabilno vrijeme odgovara i kratkoročnim prognozama. Posebno za vikend pred nama. Toplo se nastavlja i početkom prosinca, uz najavu blage i vlažne zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo