PRIVEDENO 15 NAVIJAČA / Policija uhitila huligane koji su izazvali nerede u studentskom domu!

U studentski dom je, kako se neslužbeno doznaje, skupina huligana provalila tražeći navijače Hajduka.

22.11.2014.
20:50
VOYO logo

ZAGREB - Zagrebačka policija privela je u subotu tijekom osiguranja, kasnije otkazanog, derbija između Dinama i Hajduka 15 navijača, među kojima je deset gostujućih i pet domaćih, a među domaćim navijačima troje je privedeno zbog sukoba koji se dan ranije dogodio u Studentskom domu "Stjepan Radić".

Tamo je, kako se neslužbeno doznaje, skupina huligana provalila tražeći navijače Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od deset gostujućih navijača sedam je dovedeno zbog neposjedovanja osobne iskaznice te utvrđivanja identiteta, a troje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Od pet domaćih navijača troje je dovedeno zbog sumnje u sudjelovanju prekršaja narušavanja javnog reda i mira u petak, 21. studenog na prostoru Studentskog doma i dvoje zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda, navodi policija u priopćenju.

Najveći hrvatski nogometni derbi, utakmica 16. kola Prve HNL između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, koja je trebala u subotu biti odigrana na maksimirskom stadionu, otkazana je zbog neizlaska Hajdukovih nogometaša na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši splitske momčadi solidarizirali su se sa svojim navijačima, od kojih je većina odbila ući na južnu tribinu maksimirskog stadiona, nakon što je određenom broju pripadnika Torcide s tzv. "crne liste" zabranjen ulaz na stadion.

Policija navodi da je osigurala sedam autobusa ZET-a za prijevoz navijača od Sveučilišne bolnice do stadiona "Maksimir". Po dolasku prve skupine navijača, njih 200-injak krenulo je prema prodajnim mjestima kako bi kupili karte za ulaz na gostujuću južnu tribinu. Prema saznanjima policije, za oko 20 navijača je odbijena prodaja karata sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su doznali da im neće biti odobrena prodaja ulaznica, oko 13 sati su te osobe, ističe policija, najprije fizički blokirali pristup blagajnama drugim navijačima koji su imali namjeru kupiti karte, mobitelima izvještavali navijače koji su bili na putu prema stadionu, a zatim verbalno poticali prisutne navijače da ne kupuju karte, da se solidariziraju s njima i da ostanu na prostoru poligona Borongaj neposredno ispred prodajnih mjesta.

Policija je nakon toga odlučila stati s prijevozom drugih navijača na parkiralište Borongaj zbog procjene da bi moglo biti intervencije širih razmjera, s obzirom na to da su navedene osobe "iskazivale naročitu upornost u poticanju pa i branjenju drugim navijačima da kupuju ulaznice, što je prema prosudbi željela učiniti većina prisutnih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč pozivu policije upućenom putem megafona u nekoliko navrata da svi navijači koji žele kupiti karte ili imaju već kupljene karte pristupe blagajnama, odnosno pristupe ulazu na južnu tribinu, oni su to odbili te su počeli glasno prosvjedovati. Oko 14 sati velika većina navijača odlučila je ući u autobus ZET-a i pod pratnjom policije napustila je zonu poligona Borongaj.

Događanja kao i policijska postupanja na prostoru poligona Borongaj, ističe policija u priopćenju, dokumentirano je foto i video zapisom, a nisu uporabljena sredstva prisile nad gostujućim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak navečer, uoči utakmice u studentskom domu "Stjepan Radić" dogodio se sukob više osoba. Policija nije davala detalje jer se još utvrđuju okolnosti, no neslužbeno se doznaje da je skupina huligana upala nešto prije 23 sata u studentski dom tražeći navijače Hajduka.

Kako su vrata 9. paviljona u tom trenutku bila zaključana, huligani su provalili unutra i nasrnuli na studente iz Metkovića. Napadači su ubrzo pobjegli, ali jednog su zaštitari uspjeli svladati i zadržati do dolaska policije. Razbijeni su prozori, ima tragova baklji po zidovima, a navodno je zapaljen šal Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo