NASILNO NOVAČENJE / Islamisti ubili dvoje i oteli desetero djece!

Image
Foto: Wikipedia
Image
Foto: Wikipedia

Potpukovnik Diaran Kone, dužnosnik malijskoga ministarstva obrane, rekao je da se subotnji incident dogodio u naseljima u blizini gradova Aguelhoca i Kidala.

23.11.2014.
8:58
Wikipedia
VOYO logo

BAMAKO - Nepoznate osobe, a vjeruje se da su islamistički borci, ubili su u Maliju dvoje djece, a oteli još desetero, rekao je jedan visoki malijski dužnosnik, a objavljeno je u nedjelju rano ujutro.

Dvoje ubijene djece pokušalo je pobjeći, rekao je. Islamisti povezani s al Kaidom zauzeli su sjever Malija 2012. zbog čega je 2013. Francuska povela vojnu intervenciju i raštrkala te islamiste posvuda po toj regiji poroznih granica. No oni i dalje napadaju, a subotnja su ubojstva vrhunac tjedna obilježenog nasiljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpukovnik DiaranKone, dužnosnik malijskoga ministarstva obrane, rekao je da se subotnji incident dogodio u naseljima u blizini gradova Aguelhoca i Kidala.

"Nasilno su novačili djecu za vojnike", rekao je za Reuters. "Dvanaestero je oteto. Dvoje je pokušalo pobjeći, njih su ustrijelili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan ranije bombaš samoubojica raznio se kraj rudnika fosfata u gradu Bouremu, a vlada je priopćila kako nitko drugi nije stradao.

Tijela dvojice tuareških separatista pronađena su u četvrtak kraj sela Takaborta, četrdesetak kilometara od Kidala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Alžiru je u četvrtak počeo treći krug mirovnih pregovora između malijske vlade i uglavnom tuareških pobunjenika koji su se uoči francuske ofenzive odvojili od nekadašnjih islamističkih saveznika.

Pregovorima je cilj odlučiti o statusu sjevera zemlje kako bi završili višedesetljetni ustanci koji su destabilizirali cijelu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo