REAKCIJE NAKON derbija / 'Hrvatski nogomet se igra zbog jednog kluba i jednog čovjeka!'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Po tumačenju HDZ-a Hrvatski nogometni savez već duže zaobilazi i diskriminira Split i Dalmaciju: nisu ostvarena obećanja da će se ondje odigrati međunarodne utakmice, primjerice ona s Italijom, a nema ništa ni od gradnje kampa HNS-a u Baškom polju.

23.11.2014.
9:25
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Splitski HDZ kritizirao je u subotu odnos Hrvatskog nogometnog saveza prema klubu Hajduku i Dalmaciji i stao u obranu Hajduka čiji su nogometaši u subotu odbili izaći na teren stadiona na Maksimiru i odigrati utakmicu 16. kola prve lige protiv zagrebačkog Dinama, solidarizirajući se sa svojim navijačima kojima je bio zabranjen ulaz na stadion.

"Narušeni odnosi u hrvatskom nogometu, pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, posljednjih godina doveli su do toga da se hrvatski nogomet ne igra zbog navijača, nego samo zbog jednog kluba i interesnih skupina vezanih oko jednog čovjeka", stoji u priopćenju i dodaje kako je najbolji dokaz takve samovolje činjenica da i Dinamovi navijači već godinama ne dolaze na utakmice svoga kluba ni na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. "Tako smo i u subotu na najvećem hrvatskom derbiju vidjeli najmanji broj navijača domaćeg kluba u povijesti natjecanja", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je trenutak u kojem se mora reći dosta ovakvom odnosu prema Hajduku kojemu se zabranjuje odigravanje domaćih utakmica pred publikom tri utakmice zaredom, a sada se istim tim navijačima onemogućuje ulazak i na drugim hrvatskim stadionima", priopćio je u subotu kasno navečer splitski HDZ.

Po tumačenju te stranke Hrvatski nogometni savez već duže zaobilazi i diskriminira Split i Dalmaciju: nisu ostvarena obećanja da će se ondje odigrati međunarodne utakmice, primjerice ona s Italijom, a nema ništa ni od gradnje kampa HNS-a u Baškom polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako se o se ovaj čin napuštanja utakmice čini radikalnim, vjerujemo kako će se napokon početi rješavati nagomilani problemi, što će potaknuti izgradnju poštenijih i boljih odnosa u hrvatskom nogometu", ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo