bandićeva obećanja / Hoće li Zagreb 2015. dobiti žičaru za Sljeme?

Punih sedam godina nakon što je odradila svoju posljednju vožnju, zagrebačka žičara koja je vozila preko Medvednice do Sljemena i dalje stoji uništena na svom polazištu. Gradonačelnik Bandić obećavao je da će biti obnovljena do 2015. godine, no teško da će investicija od 45 milijuna eura, biti realizirana u sljedećih 40-ak dana. Gdje je projekt zapeo, doznajte u prilogu!

23.11.2014.
18:53
VOYO logo

Zagrebačka žičara koja je vozila preko Medvednice do Sljemena sedam godina skrivena je u magli. Stanica gdje je nekad bilo polazište također je uništena. Sedam godina nakon zadnje vožnje građani i građanke Zagreba polako gube nadu da će ikad više krenuti.

Gradonačelnikova zamjenica tvrdi kako se ipak na projektu radi. No, ona ipak ne ponavlja Bandićevo obećanje da će biti gotov 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žestoko radimo na pripremi tog projekta koji će, nadam se, biti u dogledno vrijeme realiziran na zadovoljstvo svih naših građana. Zagrepčani sami su istaknuli žičaru kao prvi kapitalni projekt u pogledu kapitalne infrastrukture", pojasnila je zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek.

Osim nezaboravnog doživljaja putovanja Medvednicom, na Sljemenu bi se izbjegao problem preoptrerećenog parkinga. Zamijenila bi autobuse koji ne voze zbog odrona. Zarada od prijevoza također ne bi bila zanemariva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je kapacitet te žičare oko 2.500 ljudi na sat. Mislim da bi ona bogami toliko i vukla gore", kazao je voditelj skijaških staza na Sljemenu Igor Žiljak.

Ali nitko ne zna kad. I vrijede li nakon operacije Agram riječi Milana Bandića da će biti završena u 2015. Ima li Zagreb tolike milijune eura za uživanje građana i građanki na Sljemenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo