NEDOSTAJE KREATIVNE NERVOZE / 'Očekivanja hrvatskih građana su nestala i to je najgora stvar'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Hrvatska je demografski zrelo društvo, statično čak i u ekonomskom smislu, u kojem nema one kreativne, pa i destruktivne, nervoze novih generacija', priznaje premijer.

24.11.2014.
11:01
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer ZoranMilanović otvorio je u ponedjeljak prijepodne 13. HBOR-ovu međunarodnu konferenciju o poticanju izvoza koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH. Tom je prilikom predsjednik Vlade održao i prigodni govor.

"Prije nešto više od godinu dana sam rekao da imam lošu vijest za pesimiste - da će biti bolje. Naravno da sam se šalio, ali godinu i nešto kasnije ipak nam je bolje. Izvoz raste, širok krug građana to neće razgaliti, ali kao trend to je dobro. Broj nezaposlenih je niži. No, čeka nas još jako puno posla", poručio je premijer nakon čega se osvrnuo na trenutačno stanje u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam slike kako je taj grad izgledao prije 1991. godine. Radilo je više ljudi nego što je bilo stanovnika. Bio je to napredan, bogat grad. Sve je to izgledalo natprosječno imućno, no uništeno je do temelja. Onda je država osnovala HBOR, političku banku koja je za cilj imala da se državu obnovi i vrati na zadovoljavajuću razinu. Vukovar to nažalost nije uspio zbog razmjera razaranja, no drugi dijelovi jesu, i to zbog boljih okolnosti i više sreće. Ali ta banka više nije za obovu i razvoj, već joj je glavni cilj pomoć onima koji su se kadri nametnuti kvalitetom tamo gdje je jedino kvaliteta bitna", rekao je Milanović.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zoran Milanović

Osvrnuo se prvi čovjek Vlade i na krizu koja već godinama hara Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova kriza, koja je počela 2008., godine je kriza koja je obilježena zajedničkim nazivnikom - dugotrajna i dugoročna neuravnoteženost platne bilance, više je ulazilo na račun nego je izlazilo. To spaja i Grčku, i Italiju, i Španjolsku, i sve države pogođene krizom. Sve drugo je različito, i deficit, i javni dug, i BDP. Oni koji su izašli iz krize promijenili su platnu bilancu. Hrvatska tu nije nikad stajala loše, ali najviše zbog turizma. Danas smo u plusu zahvaljujući samo i jedino izvoznicima", tvrdi Milanović.

"Nije isto kada se proda brod od 30 i brod od 200 milijuna eura. Mi u Vladi radimo jako, jako puno. Ne bih rekao da lobiramo, nego predstavljamo hrvatske mogućnosti. I HBOR radi na tome jako puno, ulaže u Istru i Primorje, i to je za mene važnije od 10-15 milijuna kuna", priznaje premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zoran Milanović

"Hrvatska je demografski zrelo društvo, statično čak i u ekonomskom smislu, u kojem nema one kreativne, pa i destruktivne, nervoze novih generacija. Kod nas su očekivanja nestala, i to je najgora stvar", požalio se Zoran Milanović koji je na koncu bezrezervno pružio podršku radu HBOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo