saniranje štete / Gorskom kotaru preko osam milijuna kuna od Hrvatske i EU-a

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Gorskom kotaru odobreno je 2,6 milijuna kuna državne pomoći te oko pola milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije za naknadu štete na infrastrukturi.

24.11.2014.
19:41
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Primorsko-goranska županija izdvojila je za općine i gradove u Gorskom kotaru, koje je početkom godine pogodila ledena kiša, oko dva milijuna kuna pomoći, a odobreno im je 2,6 milijuna kuna državne pomoći te oko pola milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije za naknadu štete na infrastrukturi, rekao je na redovitoj konferenciji za novinare županijski pročelnik za ruralni razvoj Gerhard Lempl.

"Kao pomoć gradovima i općinama Gorskog kotara, županija je izdvojila dva milijuna kuna, a zatim su prikupljani dodatni materijali i dokazi koji potvrđuju štetu na terenu. Ti su materijali proslijeđeni državnom povjerenstvu za elementarne nepogode na temelju čega je odobreno dodatnih 2,6 milijuna kuna državne pomoći", rekao je.

Lempl je istaknuo da je "druga inicijativa za sanaciju elementarne nepogode bila usmjerena prema Ministarstvu gospodarstva i Fondu solidarnosti Europske unije".

"Ministarstvo nas je obavijestilo da je Primorsko-goranskoj županiji dodijeljeno približno pola milijuna eura za naknadu štete na infrastrukturi", rekao je Lempl, dodajući da će taj novac biti isplaćen nakon obavljenih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo