sud uvažio prijedlog USKOKA / Bandić nije uspio jamčevinu u novcu zamijeniti nekretninama

'Sud je uvažio argumente USKOK-a da se Bandićev prijedlog odbije zbog toga što ne postoje nikakvi novi elementi u ovom slučaju', naglasio je USKOK-ov tužitelj Sven Mišković.

25.11.2014.
14:50
VOYO logo

Istražni sudac Županijskog suda Zdenko Posavec odbio je danas prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se njegova jamčevina od 15 milijuna kuna, koja je uplaćena u gotovom novcu, pretvori u drugi oblik tako da bi Bandić stavio pod hipoteku određene nekretnine.

"Sud je uvažio argumente USKOK-a da se Bandićev prijedlog odbije zbog toga što ne postoje nikakvi novi elementi u ovom slučaju", naglasio je USKOK-ov tužitelj Sven Mišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovu odluku obrana ima pravo žalbe, a o žalbi odlučuje Izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Nakon točno mjesec dana iza rešetaka zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je izišao na slobodu. Sve to dogodilo se nakon što su njegovi odvjetnici poslijepodne uplatili najveću jamčevinu u hrvatskoj povijesti - 15 milijuna kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandićevi odvjetnici u početku nisu uopće htjeli reći hoće li ili neće uplatiti jamčevinu, no ubrzo se pročulo da je jamčevina plaćena. Kasnije se doznalo da je cjelokupan iznos za Bandića položio njegov odvjetnik Marijan Hanžeković koji je za to digao kratkoročni kredit u banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike