redovita sjednica vlade / 'U Šešeljevom slučaju smo učinili sve što smo mogli'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada će razmotriti i prijedlog Nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2014. - 2016.,

26.11.2014.
9:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Prije početka sjednice, premijer Milanović se osvrnuo na situaciju sa Šešeljem.

''Radimo ono što možemo i što mislimo da je potrebno, a saborska deklaracija je dobrodošla'', rekao je premijer i dodao kako su učinili sve što su mogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O istoj je temi progovorila i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić:

''Prijevremeno puštanje Šešelja odobreno je 6.11., a mi smo reagirali istog dana. Nakon toga reagirano je i 15.11. Prostim okom se vidi da se tu radi o ratnom zločincu, a Šešeljeve izjave su upućivane namjenski u hrvatske medije s ciljem narušavanja bolje regionalne suradnje i odnosa među društvima. Zbog toga smo informirali i Vijeće za vanjske poslove EU. Ovakvo divljanje direktno šteti odnosima u regiji. Upućena su pisma predsjedniku, a zatim i tužitelju haškog tribunala'' kazala je potpredsjednica Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želimo poboljšati investicijsku klimu, procedura je sada znatno pojednostavljena'

A zbog nedostataka uočenih u godinu dana provođenja, na dnevnom redu sjednice Vlade su izmjene i dopune Zakona o strateškim investicijskim projektima, o kojima je prvi ponovno progovorio premijer Milanović:

''Radimo na dodatnom olakšavanju investitorima, poduzimamo mjere te onima koji žele ulagati pokušavamo dati vjetar u leđa, pa ih nećemo već u prvom koraku tražiti sve u petu decimalu, već ćemo im ostaviti dodatnog prostora za naknadno razrađivanje projekata'', kazao je, a nadopunio ga je ministar Vrdoljak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Želimo poboljšati investicijsku klimu, izmjenama zakona investitorima će se osigurati lakša prijava projekata. Pojednostavljena je procedura, a jedna od novih odredbi jest ta da u roku od 60 dana investitor mora dostaviti dokaze o financiranju bar 10 posto projekta'', rekao je, naglasivši kako je dosad ukupno 5 projekata proglašeno strateškim, još 9 ih je spremno, dok se 18 nalazi u završnoj fazi provjere.

Grčić: Sredstva iz EU fondova će poreznim obveznicima uštedjeti oko 126 milijuna kuna

Ministar Branko Grčić predstavio je prijedlog odluke o zapošljavanju u središnjim tijelima državne uprave, uredima Vlade, pravnim osobama s javnim ovlastima i zakladama uključenima u sustave upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Samo za ilustraciju, mi u ovom trenutku imamo ugovorenih 3,5 milijarda kn projekata koji se provode, do kraja siječnja iduće godine imat ćemo 5 milijarda, a iduće godine kroz fondove i grant sheme još 6 milijarda kn, to je ono čime će biti obilježena iduća godina, to je uostalom ušlo i u proračun'', rekao je Grčić, dodavši kako je u proračun uračunato i financiranje preko 1300 zaposlenih ljudi, kojima će 85 posto plaće biti osigurano iz EU fondova, što poreznim obveznicima predstavlja uštedu od oko 126 milijuna kuna.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

sjednica Vlade

Bauk: 'Prikupljeno je 608 tisuća potpisa za referendum o outsourcingu, no 10 posto ih je nevažećih'

Ministar uprave Arsen Bauk izvijestio je članove Vlade kako je završena provjera potpisa prikupljenih za referendum o outsourcingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ukupno je skupljeno 608.503 potpisa, a temeljem procjene DZS-a utvrđuje se kako vjerodostojnih potpisa ima 547.866 što je više od 10 posto ukupnog broja glasača'', rekao je Bauk.

Varga o masterplanu za razvoj bolničkih i kliničkih centara u Hrvatskoj

Na dnevnom redu bio je i Nacrt prijedloga Nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2014. – 2016.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedan od ključnih planskih dokumenata, rekao je ministar zdravlja Siniša Varga, pročitavši skraćeni uvod Masterplana razvoja bolničkih centara, u kojem je navedeno kako su današnji sustavi zastarjeli i dugoročno neodrživi. ''Nama je glavni cilj povećati djelotvornost i racionalizirati troškove. Želimo povećati broj ambulantnih usluga za minimalno 10 posto te povećati broj slučajeva dnevne bolnice i dnevne kirurgije za minimalno 10 posto. Sve to možemo jedino uz pravilnu koordinaciju zdravstvene zaštite, izbjegavanje prekomjerne potrošnje resursa i unapređivanjem sustava financiranja, sustavnom i dugoročnom zdravstvenom politikom te konzistentnim temeljnim pravnim okvirom s obvezujućim smjernicama'', rekao je Varga.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

sjednica Vlade

Na dnevnom redu redovne sjednice Vlade bile su izmjene i dopune Zakona o strateškim investicijskim projektima, kojima se investitorima želi omogućiti lakše i fleksibilnije podnošenje financijske dokumentacije vezane uz projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će razmotriti i prijedlog Nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2014. - 2016., kao i izmjene i dopune Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te Izvješće o provedbi provjere potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma o donošenju Zakona o obavljanju pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo