eksplozivna zbirka / Zagrepčanka šokirala policiju: 'Imam 77 bombi, 10 mina, pet pištolja...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Žena koja je imala oružja, streljiva i eksplozivnih sredstva za pravu malu vojsku dragovoljno je predala zagrebačkoj policiji svoj arsenal pa zbog ilegalnog oružja neće snositi odgovornost.

26.11.2014.
13:41
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Šokantan poziv primila je zagrebačka policija u srijedu u prijepodnevnim satima, kada je jedna Zagrepčanka nazvala i otkrila im kakav arsenal oružja posjeduje u svom domu.

U njezinoj eksplozivnoj zbirci našle su se čak 52 ručne bombe, devet ručnih kumulativnih bombi, 16 ručnih dimnih i CS bombi, 10 mina, više koluta sporogorećeg štapina i elektrodetonatorskih kapisli, nekoliko stotina komada trotilskih metaka, tri ručna bacača, pet pištolja, osam pušaka, puškomitraljez, četiri prigušivača, dijelovi pušaka te oko 9000 komada streljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija podsjeća da svi koji prijave oružje neće prekršajno ni kazneno odgovarati te poziva sve koji dragovoljno žele predati ilegalna ubojita sredstva da to bez straha od sankcija učine pozivom na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Također, kažu da im je anonimnost potpuno zajamčena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija, međutim, moli građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Po oružje će nakon poziva doći policajci u civilu s vozilom bez policijskih oznaka.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a građani se o svemu dodatno mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, navodi policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo