pozvao prijatelje životinja / 'Konji ne padaju jer su izmučeni, nego zbog klizavog terena'

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Vlasnik konja Vinko Kalašević tvrdi kako se dobro brine za životinje te da konj nije pao pod preopterećenošću tereta, nego zbog neravnog terena. Dodao je kako su mladići objavili fotografije 'izmučenih konja' na Facebooku iz osvete jer su dobili otkaz.

27.11.2014.
9:00
Facebook
VOYO logo

Nakon što je jučer udruga Prijatelji životinja prijavila Ministarstvu poljoprivrede i Državnom odvjetništvu slučaj zlostavljanja konja koje se brutalno iskorištava za eksploataciju šuma, oglasio se i vlasnik životinja.

Vlasnik konja Vinko Kalašević, koji se bavi izvlakom drva, tvrdi da svoje životinje redovito hrani i drži uredne. Dodaje da konji ne padaju jer su iznemogli i gladni nego zbog lošeg terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je klizav teren, konj je posrnuo i pao, nije to ništa iznenađujuće. Pa nisu na hipodromu, nego na Velebitu. A lažu da je uginuo, eva ga tu pred vama", izjavio je za Jutarnji list.

Fotografiju na kojoj konj leži u jarku i čini se mrtav objavili su su Adis Dizdarević i Izet Muratović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta dvojica radila su na crno, uhvatili me doma da bi radili i bili kod mene svega nekoliko dana. Nisi dobro natovarili konja i zato je pao, a onda to uslikali, pa se hvalili kako znaju raditi na samarici. Odmah sam ih potjerao, ne znam ni kako se zovu", rekao je Kalašević.

Smatra da su ga Prijatelji životinja prijavili bez ikakva razloga te ih je pozvao da dođu vidjeti u kakvom su stanju njegovi konji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To radim od 1996. godine, imam desetak konja i sve je legalno. Imam obrt za sječu i vlaku konjima i ugovor s Hrvatskim šumama. Daju mi metar drva za oko 150 kuna, jer nitko osim konja ta drva ne bi svukao dolje. Radim uglavnom sam, ponekad mi pomogne sin. Ne opterećujem ih, jedan konj može ponijeti oko 30 cm kubnih, teških 100 kilograma. Spuste tako dnevno možda po pet metara svaki. Rade dopodne i popodne, obavezno ih odmorim dva, tri sata", objasnio je Vinko.

Priznaje da naporno rade i da se troše više nego drugi konji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo