tehnološki gigant / Vodimo vas kroz hrvatsku kompaniju koja je po konkurentnosti svjetski lider!

Ekonomski stručnjaci Hrvatsku često kritiziraju da su tvrtke nekonkuretne i premalo oslanjene na inovacije. No RTL Danas vas vodi u hrvatsku kompaniju koja je u inovacijima i konkuretnosti svojih proizvoda svjetski lider. Erricsson Nikola Tesla slavi 65. rođendan i sa svojih 1800 domaćih stručnjaka jedan je od glavnih izvoznih motora domaće ekonomije i primjer kako i Hrvatska svijetu može prodati ono što je najvrednije- znanje.

27.11.2014.
18:39
VOYO logo

Ne vodimo vas kroz set sa snimanja Zvjezdanih staza, već kroz stazu inovacijskog odjela Ericsson Nikole Tesle, hrvatskog tehnološkog giganta koji najmodernija informatička kreativna rješenja prodaje tvrtkama i državama diljem svijeta. Jedan je ovo od rijetkih primjera industrije iz socijalizma koja je preresla u nešto ovako svjetski jako.

"Ako me netko pita koja je tajna našeg uspjeha - kvalitetni zaposlenici, čvrsto liderstvo, okrenutost prema inovacijama, razvojnim aktivnostima i kontinuiranim promjenama", rekla je Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A njihova rješenja donose promjene u živote. Inteligentni sustavi za zdravstvo, gradski prijevoz, sigurnost i pomoć na cesti samo su neki koji su predstavljeni gostima u inovacijskom odjelu. Ministar obrazovanja kaže da je Ericsson- Tesla ono što Hrvatska želi postati.

"To je kompanija koja na djelu provodi ono o čemu mi svi pričamo, a ne vidimo dovoljno često, a to je sinergija znanosti i gospodarstva - jedino tim putem možemo iz krize", kazao je Vedran Mornar, ministar obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju i sustav, koji pomaže građanima u bržoj evakuciji kod poplava ili požara, te im daje sva potrebna upozorenja. Tvrtka inače već godinama slovi za najpoželjnije mjesto zaposlenja za domaće mlade IT stručnjake.

Ono što ova kompanija također ima, a zanimljivo je je ovaj ured na otvorenom ili korporacijski parkić. Ovdje ljudi mogu popiti kavu odmoriti se ili pojesti nešto ili pak donijeti svoj laptop i raditi ovdje na otvorenom na svježem zraku"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Nikola Tesla osnovana je 1949.  Još pedesetih počela je surađivati sa švedskom korporacijom Ericsson, čiji je dio na kraju i postala. Ova je kompanija s 1800 radnika jedan od rijetkih primjera uspješne gospodarske tranzicije iz jednog političkog sustava u drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo