crkva raspravlja o pobačaju / 'Holy je zelena darkerica koja propagira kulturu smrti'

U raspravu oko pobačaja i ginekologa, koji su uložili pravo na priziv savjesti, uključila se i crkva. I to prilično oštro. Zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić napao je ministra zdravlja.

27.11.2014.
18:56
VOYO logo

Ginekologija u Vinkovcima - jedna od 5 u Hrvatskoj u kojoj niti jedan liječnik ne radi abortuse. Imali su samo 5 takvih zahtjeva godišnje - koje su onda upućivali u Vukovar ili Osijek - ali odsad će se pobačaji ipak obavljati.

"I dalje svi uposleni u bolnici Vinkovci odbijaju raditi pobačaje s time da ćemo to riješiti sklapanjem ugovora s vanjskim suradnikom, tako da će sva prava pacijenata biti ostvariva, u dogledno vrijeme", rekao je Nikola Kolak, ginekolog Opće bolnice Vinkovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da izvođenje pobačaja moraju organizirati bez obzira na priziv savjesti od svih je bolnica prije desetak dana tražilo Ministarstvo zdravlja.

"Bolnice su dobile rok od dva tjedna da riješe taj problem. Mi u sljedećih nekoliko dana od njih očekujemo izvještaj o tome što su poduzeli", kazao je Josip Jagić, glasnogovornik Ministarstva zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav postupak Ministarstva ne sviđa se crkvi. Valentin Pozaić, koji je aktualnu vlast već usporedio s nacistima i optužio ih za zločinačku ideologiju - ponovno napada.

"Pismo koje je napisao sadašnji ministar zdravlja i bolesti - više bolesti nego zdravlja - to je vrlo konfuzno pismo", rekao je Pozaić, pomoćni biskup zagrebački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćni biskup zagrebački je rekao da se liječnike tom uputom pretvara u ni manje ni više nego - udbaše.

"Zašto bi netko tko ne prihvaća ubojstvo nevinog čovjeka tražio nekog drugog koji ne prihvaća ubojstvo nevinog čovjeka - onda ste vi suradnici, udbaši da se ubije onoga", dodao je Pozaić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozaić se obrušio i na Mirelu Holy.

"Liječnicima koji rade abrotus treba dati stimulaciju na plaću - tako navodna stranka ORAH propagira kulturu smrti - zelena darkerica", nadovezao se Pozaić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na okruglom stolu Katoličkog sveučilišta o prizivu savjesti sudjelovalo je i dvoje liječnika sa zagrebačkog Svetog Duha, jedne od pet bolnica gdje se abortusi ne rade. Problem bi se trebao riješiti idućeg tjedna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo