OTVORENI ROKOVI ZA PRIJAVE / Želite li studirati u Americi? Evo vam prilike!

Image
Foto: Thinkstock

U sustavu visokog obrazovanja u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi se više od 4 600 visokih učilišta. Njih preko 50 nalazi se u TOP100 najboljih svjetskih sveučilišta prema rang listi Academic Ranking of World Universities. Na američkim fakultetima studira više od 800 000 međunarodnih studenata, a u protekloj akademskoj godini na njihovim sveučilištima studiralo je i oko 600-tinjak hrvatskih državljana.

28.11.2014.
13:15
Thinkstock
VOYO logo

Sports Scolarships USA, agencija za stipendiranje osnovana u Švicarskoj, preko svog predstavništva u Hrvatskoj, u potrazi je za zainteresiranim studentima sportašima s ovih prostora koji bi htjeli studirati na najprestižnijim američkim sveučilištima.

Rokovi za prijave otvoreni su u studenom i traju do ožujka, a SSUSA studentima sportašima za iduću akademsku godinu pronašao je već šest sportskih stipendija, a do zatvaranja prijava na studiranje u SAD planiraju poslati oko 30-ak stipendista iz Hrvatske i regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maja Šaša, magistar kineziologije i recruiting manager za SSUSA, i sama je prošla američki sustav školovanja. „SSUSA do sada je imao odlična iskustva s mladim sportašima s ovih prostora, te su nerijetko među najboljim studentima na svojim fakultetima. Upravo zbog zapaženih sportskih i akademskih rezultata, naš je tim tijekom godina stekao ugled i povjerenje američkih trenera u sva tri sportsko-studentska udruženja (NCAA, NAIA, NJCAA).“, izjavila je Šaša.

Prilikom procesa pripreme i traženja najpovoljnijih uvjeta za studente sportaše, tim SSUSA usko surađuje sa stručnjacima iz zemlje i regije kako bi  potencijalni studenti bili što uspješnije predstavljeni trenerima na američkim fakultetima. Tim pristupom otvara se mogućnost mladim sportašima da na što jednostavniji, brži i transparentniji način stupe u kontakt s budućim trenerima i ostvare besplatno inozemno akademsko obrazovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SSUSA nudi pomoć pri dobivanju stipendija za dvadesetak sportova, a najveća potražnja američkih trenera trenutno vlada za atletičarima, tenisačima, odbojkašima i košarkašima. „Mi našim sportašima nudimo promociju njihovih postignuća kod potencijalnih trenera iz raznih sportova. Također, za njih završavamo kompletan proces dobivanja stipendije sve do potpisivanja samog ugovora s fakultetom.“, kaže Šaša.

Ukoliko studenti ne dobiju odmah priliku na nekom od fakulteta ostaju u bazi podataka SSUSA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treneri na fakultetima imaju uvid u našu bazu korisnika, tako da ovisno o potrebi za internacionalnim sportašem ili sportašicom iz određenog sporta, vrlo često kontaktiraju upravo nas“, zaključuje Šaša.

Prijave su u tijeku, a svi srednjoškolci, maturanti i studenti iz Hrvatske, koji se bave nekim sportom, a željeli bi studirati u SAD-u mogu se prijaviti na info@ssusa.eu. Za više informacija mogu posjetiti stranicu www.ssusa.eu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo