kolinda odrješita / 'Srbija se vrlo jasno mora ograditi od Šešeljevih stavova!'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na pitanje kakav će stav imati prema Srbiji, ako bude izabrana za hrvatsku predsjednicu, odgovorila je da će to biti stajalište uzajamnog poštovanja i dobrosusjedskih odnosa.

28.11.2014.
15:36
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a KolindaGrabarKitarović izjavila je u petak kako podupire rezoluciju Europskog parlamenta (EP) kojom se snažno osuđuje ratno-huškačku retoriku Vojislava Šešelja te kako od Srbije očekuje da se vrlo jasno ogradi od Šešeljevih velikosrpskih stavova.

"Pozdravljam rezoluciju EP-a i od Srbije očekujem da se vrlo jasno ogradi od stavova Šešelja", rekla je Grabar Kitarović novinarima prije skupa "Žene za predsjednicu" HDZ-ove Zajednice žena "Katarina Zrinski“, upitana kako ocjenjuje rezoluciju EP-a koju su pokrenuli hrvatski parlamentarci, a Srbija se nije ogradila od Šešeljevih izjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakav će stav imati prema Srbiji, ako bude izabrana za hrvatsku predsjednicu, odgovorila je da će to biti stajalište uzajamnog poštovanja i dobrosusjedskih odnosa, ali i naglasila kako Srbija mora riješiti otvorena pitanja, suočiti se s prošlošću, te rješiti pitanje Šešelja koji je ratni zločinac kome je mjesto u Hagu.

"To treba vrlo jasno reći i to pitanje treba riješiti", rekla je predsjednička kandidatkinja HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski parlament je u četvrtak prihvatio rezoluciju kojom snažno osuđuje ratno-huškačku retoriku VojislavaŠešelja, poziva Srbiju da se distancira od njegova djelovanja, a Haški sud da preispita svoju odluku o njegovu puštanju na privremenu slobodu.

Grabar-Kitarović dobrim potezom, iako zakašnjelom reakcijom, smatra i to što premijer Zoran Milanović, zbog situacije s Šešeljem, nije otputovao u Beograd na sastanak šefova vlada Srednje i Jugoistočne Europe s kineskim premijerom Li Keqiangom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dobar potez, ali i zakašnjela reakcija. Očito pokušava popraviti stanje da danima ili skoro tjednima nisu reagirali na stanje da preko granice imamo čovjeka koji još uvijek u pitanje dovodi teritorijalni integritet i suverenitet Hrvatske", naglasila je Grabar Kitarović.

Upitana za komentar telefonskog intervjua Vojislava Šešelja u emisiji "Bujica" na Osječkoj TV, odgovorila je da u potpunosti podržava slobodu novinarstva i uređivačke politike i u to se ne misli miješati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad BDP-a dvanaest kvartala zaredom predsjednička kandidatkinja HDZ-a ocijenila je katastrofom, naglasivši da se to više ne događa niti u jednoj europskoj zemlji.

"Na dnu smo ljestvice po razvoju, konkurentnosti i zaposlenosti a iza nas su još samo dvije države. Ako Vlada ne uspije riješiti taj problem, mora odstupiti", istaknula je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li riješen problem oko izvođenja pjesme "Moja domovina" u njezinoj kampanji, jer Zrinko Tutić koji je jedan od njezinih autora ne želi da se ona koristi u predizborne svrhe, Grabar-Kitarović je rekla da njezin izborni stožer razgovara s Tutićem o tome.

"Voljela bih da se ta pjesma koristi zato što mi je to simbol jedinstva početkom devedestih godina. Ja bih doista željela obnoviti hrvatsko zajedništvo da se više ne dijelimo i budemo zajedno", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu pjesmu drži apolitičnom i domoljubnom i da ne pripada niti jednoj političkoj stranci, već isključivo hrvatskom narodu i građanima.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo