dragovan uzvraća hdz-u / 'Kukuriku koalicija ima dovoljno ruku, nema nikakve trgovine'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-ova saborskog Kluba Igor Dragovan odgovorio je na HDZ-ove optužbe kako Kukuriku koalicija 'ima dovoljno ruku', te da oni nisu ni s kim trgovali.

28.11.2014.
16:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-ova saborskog Kluba Igor Dragovan odlučno je u petak odbacio optužbe kako vladajući trguju sa zastupnicima nacionalnih manjina kako bi osigurali većinu potrebnu za izglasavanje državnoga proračuna, dakle 76 glasova.

"Tu ne postoji nikakva trgovina, to je opredjeljenje SDP-a i partnera prema pravima nacionalnih manjina", rekao je Dragovan novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kukuriku koalicija ima dovoljno ruku, nismo nikada ni sa kim trgovali", uzvratio je Dragovan na primjedbu da većina amandmana koje je njegov Klub podnio na proračun 'ide na ruku' manjinama, te da se priča da je po srijedi trgovina.

Dragovan kaže da tu optužbu pokušava plasirati HDZ, a zna se, dodaje 'kako se zadnjih godina HDZ odnosio što se tiče funkcioniranja Vlade koju je vodio Ivo Sanader, a potom Jadranka Kosor'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragovan tumači da u svakom proračunu, 'pa i rebalansu', postoje stvari koje se previde i koje se mogu popraviti. Za to i služe amandmani, dodaje.

Dragovan je izjavu dao nakon Kluba na kojem je bio i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i eu fondova Branko Grčić kojega su novinari željeli priupitati o padu BDP-a od 0,5 posto, 12 kvartal za redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Grčić je 'iskoristio' njihovu zaokupljenost, te žurnim korakom otišao.

I SDSS-ov Mile Horvat, čiji je Klub sam podnio jedan amandman, a sa Klubom manjina tri zajednička, odbija teze o trgovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo tim amandmanima uvjetovali naše ruke, ali ćemo razgovarati o potrebi da se to prihvati", kaže Horvat.

"Vidjet ćemo kako ćemo glasovati", uzvratio je na novinarski upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub SDSS-a traži da se za 15 milijuna povećaju sredstava Državnog ureda za stambeno zbrinjavanje, jer ured sudjeluje i u sanaciji šteta od poplave. Izvorno predviđenih 1,5 milijuna kuna drže nedovoljnim.

Amandmanima Kluba nacionalnih manjina traži se više sredstava za tiskanje manjinskih udžbenika (300 tisuća kuna), za financiranje posebnih programa na manjinskom jeziku i pismu (500 tisuća) te za financiranje predškolskih obrazovnih ustanova jer se povećao broj korisnika (sto tisuća).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo