'neka studenti vrate novac' / 'Diplomant Hrvatsku košta 50.000 eura! Ne možete tek tako otići'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Diplomant hrvatskog sveučilišta državu košta oko 50.000 eura, a ukoliko takav diplomant po završetku ode u Njemačku, onda smo taj novac uložili u rast njemačke ekonomije", pravdao je ministar obrazovanja Vedran Mornar svoj stav.

28.11.2014.
16:40
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar jučer izazvao burne reakcije izjavivši kako bi se studentima koji se školuju na račun države trebala uvesti obveza da ostanu neko vrijeme u Hrvatskoj po završetku školovanja ili da vrate novac ako odu van, danas je iz Čakovca osjetio potrebu pojasniti svoje riječi.

Istaknuo je kako jedna godina školovanja na osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razini državu stoji 2.000 eura, što znači da učenik koji je završio srednju školu državu košta oko 25.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomant hrvatskog sveučilišta državu košta oko 50.000 eura, dodao je Mornar, a ukoliko takav diplomant po završetku ode u Njemačku, onda smo taj novac uložili u rast njemačke ekonomije.

"Jesmo li dovoljno bogati da investiramo taj novac u rast njemačke ekonomije? Mislim da nismo. Naravno da nije bila ideja da se to uvede, riječ je o mom osobnom mišljenju", pravdao se Mornar, koji je spornu izjavu rekao govoreći s funkcije ministra, ne iz pozicije običnog građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da si siromašna Hrvatska ne može priuštiti da hrani bogata gospodarstva svojim obrazovanim kadrovima", izjavio je ministar obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo