ĆIRO BRANI SVOG ŠEFA / 'Nije kriv onaj tko je uhićen, već onaj tko je osuđen'

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

I dok su njegovi poklonici iznenađeni, protivnici tvrde da je otkriven samo jedan krak političko-interesno-kriminalne-hobotnice u Zadru.

2.12.2014.
12:22
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

ZADAR - Vijest o uhićenju zadarskog poduzetnika i nezavisnog vijećnika ReneSinovčića zbog sumnje u korupciju izazvala je različite reakcije - i dok su njegovi poklonici iznenađeni, protivnici tvrde da je otkriven samo jedan krak političko-interesno-kriminalne-hobotnice u Zadru.

VIŠE O TEMI:

"Očekivao da će se ovo dogoditi. Ne znam za što ga se tereti, ali pretpostavljam da je jedna od glavnih točaka Nogometni klub Zadar. Više puta sam postavljao pitanje kako može temeljni kapital u preoblikovanju kluba iznositi 70 milijuna kuna, ako Nogometni klub Zadar vrijedi nula kuna, a znamo da je klubom rukovodio Reno Sinovčić kao vanjski suradnik. To se u normalnim državama ne događa", izjavio je za Radio Zadar gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić - Bakrač, jedan od najvećih Sinovčićevih kritičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener NK Zadra MiroslavĆiroBlažević, pak, kazao je da će Sinovčića pustiti. "To je sad popularno uhititi nekoga, ali siguran sam da će ga pustiti. I ja sam bio uhićen, ali nije kriv onaj tko je uhićen nego onaj tko je osuđen. Šokiran sam", rekao je Blažević.

Iznenađenje zbog Sinovčićeva uhićenja izrazio je i gradski vijećnik s njegove liste VedranUranija koji je na novinarsko pitanje da potvrdi jeli njegov kolega uhićen kazao da mu je to prva vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinovčićev odvjetnik AndrejKorljan potvrdio je da je njegov klijent uhićen te da su u tijeku pretrage i policijske "dokazne radnje".

"Da, mogu vam potvrditi da je uhićen, on nije priveden nego je uhićen i mogu vam potvrditi da ga ja branim u ovom kaznenom predmetu. To je sve što vam za sada mogu kazati, jer ni ja ne znam puno toga, nemam konkretnih saznanja o inkriminacijama, sad se izvode neke dokazne radnje i pretrage a što će se dalje događati što će se dalje događati to ne ovisi o meni, to ovisi o Uskoku i državnom odvjetniku. Na pitanje je li se čuo sa svojim klijentom Korljan je rekao da se i čuo i vidio sa sa Sinovčićem te da za sada ne može reći ništa više od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo