DOBROVOLJNO NEĆE U HAAG / Šešelj: Josipoviću i Milanoviću bi bilo pametnije da su šutjeli

'Ja se dobrovoljno neću vratiti, to je sigurno', poručio je optuženi ratni zločinac Vojislav Šešelj kometiravši inicijativu haškog tužiteljstva koje je zatražilo opoziv odluku o njegovu privremenom puštanju na slobodi.

2.12.2014.
15:02
VOYO logo

Vojislav Šešelj se oglasio povodom inicijative Tužiteljstva koje je zatražilo od raspravnog vijeća ICTY-ja da opozove odluku o njegovu privremenom puštanju na slobodi. U razgovoru za Reuters jasno i glasno je poručio da se dobrovoljno neće vratiti u Haag.

"Ja se dobrovoljno neću vratiti, to je sigurno, a kako će me ovaj režim isporučivati, ostaje da se vidi. Ako odluče da me hapse, oni moraju provesti zakonsku proceduru, a to znači da me uhapse, da me sudsko vijeće ovdje sasluša, da donese rješenje, ja na to rješenje imam pravo žalbe i tako. Ja ću kompletnu tu proceduru upotrijebiti suprotstavljajući se tom hapšenju. Ima u tome svemu određenog povijesnog paradoksa, i vrlo je interesantno u ovom spektakularnom političkom smislu, da me hapse i isporučuju oni koji su bili moji glavni suučesnici u svim mojim eventualnim ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti", rekao je optuženi ratni zločinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i predstavnika hrvatskih vlasti, točnije predsjednika Ive Josipovića te premijera Zorana Milanovića.

Dačić odbacuje kritike, svađa se s hrvatskim zastupnicima

"Oni su osobno kivni, oni shvaćaju da su napravili grešku, shvaćaju koliko im je političke štete nanijela ta greška i sada još prave novu grešku tako što javno daju oduška svom zadovoljstvu što je Brammertz pokrenuo takvu inicijativu. To je nova greška, pametnije bi bilo da su šutjeli", naglasio je Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Vojislav Šešelj

"Hrvati se nisu snašli, oni su se upecali, kao što sam više puta rekao, kao som na durdubak, i na taj način su mi učinili veliku uslugu. Postao sam glavna tema njihove predizborne kampanje", ponovio je Šešelj svoju već otprije poznatu tezu.

Na pitanje očekuje li u Srbiji reakciju povodom eventualnog uhićenja, rekao je da će "protesta sigurno biti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, protesta će sigurno biti, kakvi će ti protesti biti, to ostaje da vidimo. Mi se ponašamo strogo u skladu sa zakonom. Ako dođe do kritične mase protestanata, onda će posljedice biti radikalnije", najavio je Šešelj te dodao kako postoji 50 posto šansi da će raspravno vijeće Haaškog suda prihvatiti inicijativu tužitelja Brammertza.

"Ali u svakom slučaju, sa mnom će još imati itekako problema", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo