U HAAG SE NE VRAĆA / Šešelj prikuplja potpise za smjenu predsjednika Nikolića

Image
Foto: AP

Na redovitoj tiskovnoj konferenciji u sjedištu SRS Vojislav Šešelj je priopćio da će radikali organizirati potpisivanje peticije kojom će zatražiti razrješenje srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića.

4.12.2014.
16:00
AP
VOYO logo

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) VojislavŠešelj potvrdio je u četvrtak da se neće dragovoljno vratiti u Den Haag i najavio da će radikali peticijom zatražiti razrješenje dužnosti srbijanskog srbijanskog predsjednika TomislavaNikolića optužujući ga za navodno kršenje Ustava.

Šešelj je novinarima rekao i da haaški optuženik GoranHadžić ima težak oblik tumora na mozgu i sugerirao da bi državni organi Srbije trebali pokazati humanost i pomoći Hadžiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešelj tvrdi kako je dobio službenu potvrdu da su epileptični napadi kod Gorana Hadžića "isprovocirani tumorom na mozgu" te da o tome želi obavijestiti javnost jer "Hadžić više nije sposoban ni za kakvo suđenje i u jako je lošem stanju".

"U njegovom slučaju sve je neizvjesno i država bi trebala iskazati solidarnost i humanost", rekao je Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redovitoj tiskovnoj konferenciji u sjedištu SRS Šešelj je priopćio da će radikali organizirati potpisivanje peticije kojom će zatražiti razrješenje srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića.

"Mi ćemo pokušati skupiti 30.000 potpisa građana i uputiti peticiju u Narodnu skupštinu, a bit će nam potrebna i potpora zastupnika, makar da ih animiramo dovoljno da se povede rasprava o tome", rekao je Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa radikala obrazložio je da će Nikolićevo razrješenje tražiti jer je, navodno, povrijedio Ustav u najmanje tri slučaja, od kojih je jedan nelegalno stjecanje fakultetske diplome što je nazvao kriminalnim aktom.

"To je kriminalni akt, to je korupcija, a svaki takav akt je kršenje Ustava", ustvrdio je Šešelj, aludirajući na ranije tvrdnje medija da je Nikolić protuzakonito stekao fakultetsku diplomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svom donedavnom stranačkom suborcu Šešelj zamjera i što se zaklada njegove supruge Dragice nalazi u zgradi Predsjedništva, budući je riječ o privatnoj udruzi, a Nikolića optužuje da se pretvorio i "u glasnogovornika zaklade svoje supruge" te da je toj ulozi pretpostavio ulogu predsjednika.

"Dragica, kao supruga, po novom zakonu ima pravo na jednu prostoriju, ali ne na više njih", kazao je Šešelj na tiskovnoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska radikalna stranka izvanparlamentarna je stranka, a na izvanrednim izborima u ožujku ove godine osvojila je 2,1 posto glasova, ne dosegnuvši izborni prag od pet posto. Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) nastala je kao frakcija radikala otcjepljenjem krila koje su predvodili Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo