KOLINDIN ŽESTOKI NAPAD / 'Hrvatska se danas crveni od srama zbog nesposobne vlade'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Prozvala je aktualnog predsjednika Ivu Josipovića da je u svom mandatu samo šutio i pazio na svoj rejting te u svemu tome podržavao vladu Zorana Milanovića, "koja ga je ponovno kandidirala, a sad ima obraza tražiti pet novih godina".

4.12.2014.
22:35
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

GOSPIĆ - Hrvatska se danas crveni od srama zbog nesposobne vlade, poručila je u četvrtak navečer HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović na HDZ-ovom motivacijskom skupu u Gospiću, a kao sukrivca za loše stanje državi prozvala je aktualnog predsjednika Ivu Josipovića koji je podržavao tu vladu.

"Hrvatska se danas crveni, ali crveni se od srama. Iako tu crvenu boju ne damo, ona je hrvatska, ona je dio naše trobojnice, stanje u Hrvatskoj danas je teško", istaknula je Grabar Kitarović, dodavši da se Hrvatska srami zbog "nesposobne vlade koja nema nikakvog obraza priznati da ne rade dobro, da vode državu u propast".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozvala je aktualnog predsjednika Ivu Josipovića da je u svom mandatu samo šutio i pazio na svoj rejting te u svemu tome podržavao vladu Zorana Milanovića, "koja ga je ponovno kandidirala, a sad ima obraza tražiti pet novih godina".

"On je sukrivac za stanje u kojem se danas nalazi Hrvatska, a mi ga vidimo kakvo je, vidimo jer živimo život u Hrvatskoj. Meni prigovara da živim negdje drugdje, jesam, živjela sam vani, ali sam se uvijek vraćala u Hrvatsku, uvijek ću se vraćati i ostat ću ovdje, ja i moja obitelj. Živim u Hrvatskoj, ne vozim se u crnim limuzinama, hodam ulicama, odlazim među ljude, razgovaram s ribarima, seljacima, radnicima, umirovljenicima, našim braniteljima i o budućnosti naše Hrvatske", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerena u pobjedu na predsjedničkim izborima, Grabar Kitarović je rekla kako kao predsjednica neće dopustiti daljnje siromaštvo koje Hrvatsku vodi u propast. "Vodit ćemo Hrvatsku onako kako nas je učio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman", istaknula je.

Ustvrdila je kako, za razliku od predsjednika Josipovića, ne želi nuditi "floskule, pravne fraze kao što je nova pravednost ili novi Ustav, drugu Republiku". "Sve su to floskule kojima se pokušava zamazati oči i skrenuti pozornost s činjenice da su oni nesposobni, ne žele i ne znaju da im nedostaje samosvijesti i vjere u ovaj narod i državu. Bez ljubavi prema domovini, vjere u sebe, bez samopoštovanja, neće nas poštivati ni drugi. I to ćemo vratiti u Hrvatsku", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljajući svoj izborni program "Za bolju Hrvatsku" HDZ-ova predsjednička kandidatkinja je rekla i kako neće dopustiti da se govori da predsjednik, odnosno predsjednica nema ovlasti. "To je puki izgovor za nerad, šutnju i nebrigu. Ja tako neću raditi, neću šutjeti, nego ću krenuti na posao i pokrenut ćemo Hrvatsku za bolji život u Hrvatskoj", naglasila je.

Osim za gospodarski razvoj i poduzetničku klimu, zalagat će se, dodala je, i za seoska gospodarstva i poljoprivrednike, da se država "napokon počne ponašati s poštovanjem prema svakom čovjeku", da se porezna služba prestane ponašati kao represivni aparat, da se privuku investicije, "da znamo danas što možmo očekivati sutra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo