UTRKA I SLUŽBENO POČELA / Milanović uz 'daj pet' otpratio Josipovića u kampanju: 'Sretno, Ivo!'

Josipovića je dočekalo 300-tinjak pristaša, a podršku su mu došli iskazati te ga pozdravili i predsjednik SDP-a, premijer Zoran Milanović, ministar rada i socijalne skrbi Mirando Mrsić te šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

9.12.2014.
12:45
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednički kandidat SDP-a IvoJosipović krenuo je u utorak ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta autobusom u službenu kampanju poručivši kako je ovo za njega vrlo važno mjesto s kojeg je krenuo u pobjedu za svoj prvi mandat te poručio da s njega kreće i u pobjedu 28. prosinca.

Josipovića je dočekalo 300-tinjak pristaša, a podršku su mu došli iskazati te ga pozdravili i predsjednik SDP-a, premijer ZoranMilanović, ministar rada i socijalne skrbi MirandoMrsić te šef zagrebačkog SDP-a DavorBernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je ispred HNK bio prilično suzdržan, nije davao izjave, a tek je prije odlaska pružio ruku Josipoviću i poželio mu sreću.

Josipović je u izjavi novinarima podsjetio da je i prije pet godina, kada je osvojio svoj prvi mandat na Pantovčaku, također krenuo s istog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je za mene vrlo važno mjesto, zapravo cijeli moj život. Ovdje je Sveučilište, moj Pravni fakultet na kojem sam studirao i radio, tu je nova Muzička akademija na kojoj sam studirao i radio, HNK, brojni muzeji", rekao je te poručio kako s njega kreće u novu izbornu pobjedu na predsjedničkim izborima.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ivo Josipović

"Pozivam vas da je 28. prosinca zajedno proslavimo", poručio je okupljenima i zahvalio im na podršci, a oni su ga pozdravili pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među okupljenima bilo je i onih koji su izražavali neslaganje s politikom u Hrvatskoj transparentom "Političari su paraziti", kao i pobornika predsjedničkog kandidata IvanaViliboraSinčića s transparentom "Svi smo mi Ivan Sinčić", na kojem je zamjenica "mi" bila iscrtana crveno-bijelim bojama šahovnice.

Josipović je prethodno posjetio i radnice koje su šivale jakne za njegovu izbornu kamapnju, a riječ je o bivšim radnicama propalog "Kamenskog", tekstilne tvrtke u stečaju za kojom se na sudu "vuku repovi" zbog navodnih nezakonitosti u prodaji zemljišta na kojem je pogon tvrtke te neuspješne privatizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja je bila da pomognemo radnicama koje su vrlo teškoj poziciji, a želio sam i dobre, kvalitetne jakne. Upravo takve rade gospođe iz Kamenskog", rekao je Josipović.

Na pitanje novinara smatra li da je time što je angažirao sedam od 200-tinjak radnica "Kamenskog" pravedno riješen slučaj te tvrtke, s obzirom na to da ona uskoro ide u prodaju, Josipović odgovara kako "postoje granice političke intervencije u provedbu zakona".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ivo Josipović

"Nitko, pa ni predsjednik, ne može intervenirati u sudske postupke, a to i gospođe ovdje znaju. Ono što sam mogao učiniti, ja sam i učinio. Inicirao sam, dapače, tražio od DORH-a da riješi taj slučaj. Podnesene su kaznene prijave, a kao što znate, već su podignute i neke optužnice. Kada je riječ o stečaju, to je sudski postupak u koji predsjednik ne može intervenirati", rekao je.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo