previranja u sdp-u / Linić najavio izlazak na izbore: 'Idem protiv Milanovićeva SDP-a'

Najjači ogranak SDP-a, onaj riječki, opet je nemiran. Baš kad se mislilo da je stranka zbila redove uoči predsjedničkih izbora, na proslavi dvadesete godišnjice primorsko-goranskog SDPa nije se pojavio predsjednik stranke Zoran Milanović, a jesu gotovo svi njegovi unutarstranački neistomišljenici. Slučajno ili ne, u istom trenutku stiže i najava bivšeg člana stranke Slavka Linića, da se ne namjerava politički umiroviti.

14.12.2014.
16:31
VOYO logo

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranske organizacije stranke ZlatkoKomadina poručio je u nedjelju iz Rijeke da je SDP-u potreban novi smjer i nove politike, a smatra kako će rezltati predsjedničkih izbora pokazati da "Hrvatska diše ulijevo".

SDP-u je potreban novi smjer i nove politike, potrebno je ostvariti više rezultata i znati ih iskomunicirati u predizbornoj godini da bi zadobili povjerenje građana, rekao je Komadina na izvještajno-tematskoj konvenciji povodom 20. godišnjice djelovanja županijskog SDP-a. Ocijenio je da su "mnoge utakmice dobivene u posljednjoj četvrtini, a neke i u produžecima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska diše ulijevo", ustvrdio je Komadina koji procjenjuje da će to pokazati rezultat predsjedničkih izbora s pobjedom IveJosipovića.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Naveo je da Hrvatsku iz krize mogu izvući samo rad i investicije a da štednja vodi samo u stagnaciju. Geostrateški položaj, resursi te jača regionalizacija i decentralizacija su hrvatski kapital i treba ih bolje iskoristiti, rekao je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o primorsko-goranskom SDP-u, kazao je da je od tamo potekao model koaliranja. Istaknuo je da je od druge polovice 90-tih godina prošlog stoljeća pa sve do 2013. SDP-u rastao rejting, a tad se "pojavio lagani pad".

Sudionike konvencije pozdravio je potpredsjednik SDP-a RajkoOstojić, navevši da će se "ideje socijaldemokracije koje s rađaju u Rijeci i ovoj županiji", odnosno solidarnog rada i brige o malom čovjeku, "uskoro nedvojbeno proširiti cijelom zemljom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član predsjedništva i predsjednik zagrebačkog SDP-a DavorBernardić istaknuo je da se u riječkom i županijskom SDP-u pokazalo kako se može djelovati unatoč različitim mišljenjima te pronalaziti načine kako prevladati razlike i izaći jači.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

"Jesmo li uspjeli - jesmo, jesmo li mogli bolje - jesmo", rekao je član predsjedništva stranke MirandoMrsić ocjenjujući rezultate na državnoj razini. Nastavljamo dalje i nema bacanja koplja u trnje jer ne smijemo dopustiti da nestane ideja socijaldemokracije, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokrenuli smo Hrvatsku i uredili državu", naglasio je dodajući da se SDP mora mijenjati kako bi odgovarao onome što zahtijevaju građani.

Član Glavnog odbora SDP-a i europarlamentarac ToninoPicula smatra kako je netočno da je došao kraj socijaldemokracije kako to "tvrde neke desne stranke". Jedino socijaldemokracija može pružiti cjelovit program društvene obnove, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik riječkoga gradskog SDP-a i riječki gradonačelnik VojkoObersnel u svom obraćanju je istaknuo da u ovom kraju SDP stalno pobjeđuje na izborima jer pokazuje kako vode gradove i županiju ljudi koji istinski zagovaraju socijaldemokraciju uz naporan rad i odgovornost, principijelnost i poštenje.

Osvrnuo je na tvrdnje o njegovu sukobu s čelništvom stranke kazavši da se ne stidi ničega što je rekao i da je spreman sve ponoviti. Naveo je da se 20 godina bori za interese lokalne samouprave i da će se nastaviti boriti sredstvima koje ima na raspolaganju. Zauzeo se za, kako je rekao, pošteno ponašanje u politici što podrazumijeva mogućnost da se mogu otvoreno reći unutar stranke određena mišljenja, a ne da se "upućuju poruke preko medija u obliku neimenovanih visokih izvora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam li u pravu ja ili oni koji me kritiziraju, vidjet ćemo vrlo brzo, već za koji mjesec", istaknuo je Obersnel.

Linić najavio izlazak na izbore: 'Idem protiv Milanovićeva SDP-a'

No SlavkoLinić svoju zadnju nije rekao. Iako je još u noći kad je izbačen tvrdio da protiv stranke neće raditi - danas najavljuje izlazak na parlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

.
Spreman je angažirati i svoje stare kolege iz riječkog SDP-a, koji su Linićevu najavu - tako barem tvrde - doživjeli kao iznenađenje.

"Vidjet ćemo u kojem će se pravcu odvijati ova predizborna godina, u kojem će pravcu ići i moj SDP s rejtingom, i sa nekakvim potezima koji će učvrstiti poziciju SDP-a pa ćemo vidjeti, nikad ne reci nikad, ako je on to rekao, vidjet ćemo, razgovarat ćemo", dodaje saborski zastupnik LukaDenona.

S čime se slažu i lideri stranke bliski Milanoviću.

"Pa vi znate da sve koji izlaze iz političkih stranaka loše završavaju - politički mislim", izjavio je ministar prometa SinišaHajdašDončić.

No pitanje je - uz koju cijenu.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo