SVE JE PO ZAKONU / 'Prihvatit ćemo Mamićevu donaciju! U čemu je problem?'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Karamarko je u nedjelju navečer u Splitu nazočio predizbornom skupu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Republike Kolinde Grabar Kitarović.

15.12.2014.
7:46
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko u nedjelju je iz Splita poručio kako bi volio da predsjednik Republike IvoJosipović napokon zbog nerada kritizira aktualnu Vladu, a ne, kako je rekao, da se bavi perifernim stvarima kao što je način izbora predsjednika države.

"Predsjednik se bavi svačime, samo se ne bavi onim čime bi se trebao baviti, jer ja bih volio da napokon pri kraju svojeg mandata kritizira sadašnju Vladu zbog nerada", izjavio je Karamarko novinarima na njihov upit kako komentira Josipovićevu izjavu kako HDZ-ove nakane da se ustavnim promjenama predsjednik Republike ubuduće bira u Saboru znače uvođenje kancelarskog sustava neograničene moći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Karamarkovim riječima, takva je izjava potvrda da se Josipović bavi perifernim stvarima. "U ovom trenutku uopće nije bitno kako će se ubuduće birati predsjednik. Mi znamo kako ćemo sada birati po starom zakonu i potrošiti 100 ili 150 milijuna kuna. Prema tome, kakve su nam projekcije za budućnost, ne znam, ali žalosno je da se Josipović sada, 20 dana prije kraja svog mandata, bavi upravo tim stvarima", istaknuo je.

Upitan bi li podržao ustavnu promjenu po kojoj bi se predsjednik Republike birao u Saboru, Karamarko je rekao kako bi "to bilo racionalno". "Josipović se sada toga sjetio i pokušava na sve moguće načine prikupiti nešto političkih poena", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su trenutno u Hrvatskoj gospodarstvo i standard građana pitanja svih pitanja, "i neka se (Josipović) napokon počne time baviti".

Na novinarski upit hoće li HDZ prihvatiti donaciju čelnika zagrebačkog Dinama ZdravkaMamića, koju je uplatio HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu države KolindiGrabarKitarović, Karamarko je odgovorio kako ne zna tko je donator jer se nije time bavio. "On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo