bolna ISPOVIJEST MAJKE / 'Ubili su mi dijete! Od upale sinusa se ne umire'

Image
Foto: RTL/Ilustracija

Trogodišnja djevojčica Nejla preminula je u vozilu tijekom transporta iz brčanske bolnice u Tuzlu. Njena obitelj optužila je liječnice na Odjelu pedijatrije jer se neslužbeno doznaje kako je curicu ugušio sekret iz sinusa.

16.12.2014.
10:01
RTL/Ilustracija
VOYO logo

Trogodišnja djevojčica Nejla iz naselja Omerbegovača u blizini Brčkog umrla je prošlog tjedna u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz brčanske bolnice u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Otac Elvis i majka Zada, ali i drugi članovi porodice, teško optužuju liječnike na Odjelu pedijatrije u Brčkom i smatraju ih krivcima za smrt djevojčice, prenosi Dnevni avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijete nije imalo nikakve bolesti, osim hipotonije mišića. Išli smo u Banju Koviljaču osam puta. Liječili smo je i izliječili. Stavili je na noge. U studenom je Nejla s prijateljima proslavila treći rođendan. Onda se Nejla prehladila i počela je kihati i žalila se da je boli grlo. Odveli smo je doktoru, gdje je dobila sirup za iskašljavanje i za upalu grla. I dalje je bila vesela, ali je nešto kasnije počela krkljati pa smo je u tri sata u noći odvezli u bolnicu, gdje joj je doktorica izvukla nakupljeni sekret koji dijete nije moglo izbaciti, odredila joj terapiju i djetetu je bilo bolje, na čemu sam zahvalna. Ostali smo u bolnici", prepričala je majka preminule djevojčice.

No, kako kaže, doktorica Karamujić ujutro je otišla iz smjene, a došla je doktorica Šećerbegović. Terapija je, kako oni tvrde, promijenjena, nalazi su napravljeni tek u 18 sati, dakle 15 sati nakon prijema djeteta u bolnicu. Majka kaže da ni sekret više nije čišćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primijetila sam da se dijete znoji i gubi, a onda je počela plavjeti, pa sam zvala doktoricu, a ona mi je rekla da se smirim i da je to reakcija na lijekove. Preklinjala sam ih da mi pomognu, pa su poslali dijete na snimanje uha, grla i nosa, ali su joj tamo samo pogledali uši i grlo, i vratili nas na odjel", opisuje događaje u brčanskoj bolnici Nejlina majka.

No, maloj Nejli bilo je sve gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su došli u vizitu, njih sedam, nitko ne reagira. Kažem im da se dijete hladi i da će umrijeti", govori u suzama.

Nejla i Zada tada su smještene u vozilo Hitne pomoći i u pratnji medicinske sestre, bez doktora, upućene u UKC Tuzla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijete mi je umrlo na Šićkom na ulazu u Tuzlu. Samo je zatrzala nogama i rekla: 'Mama, hoću kući'. To je bio kraj", kroz jecaje je pričala Zada.

Ona dodaje da su liječnici u Tuzli dali sve od sebe, ali bilo je kasno za reanimaciju. Kažu da su nakon obdukcije, koja je obavljena prema nalogu tužitelja, neslužbeno saznali da je Nejlu ugušio sekret nastao zbog upale sinusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temperatura 37,5 i upala sinusa, od toga se ne umire za dva dana. Ubili su mi dijete. Ubit će još, ja vam kažem. Ako ne budu osuđeni, ako policija i tužilaštvo budu korumpirani kao što je zdravstvo, ja ću im presuditi", kazala je očajna majka. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo