otvorena istraga / Bandić pogodovao Željki Markić: Grad oštećen za 305.000 kuna?

Image
Foto: Tomislav Miletic/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić navodno je oštetio Grad za 305.000 kuna jer je pogodovao Željki Markić i njenoj inicijativi 'U ime obitelji'.

18.12.2014.
12:43
Tomislav Miletic/Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Uskok je pokrenuo novu istragu tereteći ga da je s još dvije osobe građanskoj inicijativi "U ime obitelji" protuzakonito osigurao tiskanje letaka i plakata, snimanje i emitiranje spotova te ustupanje štandova, čime su grad Zagreb i Tržnice Zagreb u korist te udruge oštećeni za više od tristo tisuća kuna.

Uz Bandića, od ranije osumnjičenog u aferi Agram, na meti Uskoka našli su se pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i voditeljica podružnice zagrebačkih Tržnica, članice Zagrebačkog holdinga Zdenka Palac, a sumnjiči ih se za zlouporabe položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je svim okrivljenima odredio mjeru opreza zabrane uspostavljanja kontakta sa suokrivljenicima i svjedocima, dok je u odnosu na voditeljicu podružnice Tržnica odredio i mjeru zabrane obavljanja poslovne aktivnosti.

Bandića se u novom slučaju tereti da je kao zagrebački gradonačelnik prihvatio zamolbu udruge U ime obitelji i 19. rujna 2014. donio zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba vezano uz aktivnosti te udruge u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2014. kada je ta udruga prikupljala potpise za referendum o preferencijalnom glasanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je potom od Lovrića, suprotno zaključku prema kojem pokroviteljstvo ne obuhvaća financijsku potporu, zatražio da na račun Grada za potrebe udruge organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje spotova, što je Lovrić i učinio, izvijestio je Uskok na svojim internetskim stranicama, navodeći samo funkcije osumnjičenika.

Osim toga Bandića se tereti da je od voditeljice zagrebačkih Tržnica zatražio da toj udruzi ustupi na besplatno korištenje veći broj štandova što je ona, po sumnjama Uskoka, učinila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić i Lovrić su oštetili Grad Zagreb za najmanje 200 tisuća kuna, dok je voditeljica podružnice oštetila Zagrebački holding, podružnicu Tržnice Zagreb za najmanje 105 tisuća kuna. U tom su iznosu, sumnja Uskok, udruzi pribavili nepripadnu imovinsku korist.

Uskok nije objavio ime te udruge, no članovi organizacijskog odbora građanske inicijative U ime obitelji izvijestili su prije dva tjedna da je čelnica te inicijative, Željka Markić, pozvana na obavijesni razgovor. Nisu željeli otkriti o kakvoj je istrazi riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je sredinom listopada uhićen zbog afere Agram u kojoj tužiteljstvo štetu procjenjuje na oko 20 milijuna kuna, a pušten je s ostalim osumnjičenicima da se brani sa slobode nakon što je uplatio jamčevinu od 15 milijuna kuna i pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost tijekom istrage.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo