nove sankcije EU-a / Europljanima zabranjene sve vrste poslovanja i investiranja na Krimu

Image
Foto: AP

Europska unija u četvrtak je uvela nove sankcije kojima se zabranjuju sve europske investicije, usluge i trgovina s Krimom i Sevastopoljem.

18.12.2014.
14:48
AP
VOYO logo

Europska Unija u četvrtak je u priopćenju objavila nove sankcije usmjerene protiv ukrajinskog poluotoka Krima, koji je Rusija pripojila.

"Vijeće je uvelo znatne dodatne sankcije o investicijama, uslugama i trgovini s Krimom i Sevastopoljem. Time se jača politika EU-a o nepriznavanju protuzakonite ruske aneksije Krima i Sevastopolja", kaže se u priopćenju Vijeća Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim mjerama, objavljenim nekoliko sati prije sastanka na vrhu EU-a, na kojem će jedna od tema biti i ukrajinska kriza, EU pojačava ranije uvedene sankcije usmjerene protiv ukrajinskog poluotoka Krima, koji je Rusija anektirala.

"Od 20. prosinca sve investicije na Krimu i u Sevastopolju su zabranjene. Europljani i poduzeća koja imaju sjedište u EU-u ne mogu kupovati nekretnine na Krimu, financirati tamošnja poduzeća ili pružati bilo kakve usluge", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je odlučeno da od 15. ožujka europski brodovi, uključujući i kruzere, neće smjeti uplovljati u luke na Krimu, osim u slučaju hitne potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo